Konačno

Nakon godinu dana šibenski vijećnici uspjeli dogovoriti Statut

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Nakon godinu dana šibenski vijećnici uspjeli dogovoriti Statut
08.07.2010.
u 15:18
Četrnaest potrebnih "ruku" podigli su SDP, HNS, HSP te nezavisni vijećnici i po jedan iz HSU-a i HSS-a, dok HDZ i partneri nisu ni došli na sjednicu.
Pogledaj originalni članak

Šibensko Gradsko vijeće danas je nakon godinu dana u ovakvom sazivu uspjelo održati sjednicu na kojoj su prihvatili novi Statut Grada Šibenika. Koalicija SDP-a, HNS-a, HSP-a te nezavisnih vijećnika i po jednog vijećnika HSS-a i HSU-a uspjela je prikupiti potrebnih 14 većinskih glasova u šibenskom GV-u. Time je izglasovan Statut kojim je omogućeno gradonačelniku da bude ujedno i skupština poduzeća i ustanova koje su u gradskom vlasništvu.

Takvo što je čitavo vrijeme smetalo HDZ-u i partnerima, koji jučer pak nisu pristigli na sjednicu kao ni bivši SDP-ovac, a sad nezavisni Ivan Ninić pa je održana bez njih. Nakratko su pak na šibenskom GV-u ipak bili HDZ-ovi saveznici i nezavisni vijećnici Ante Gašperov Čače i Drago Skorić, no ubrzo su otišli, uvidjevši da "ovi drugi" imaju potrebnu većinu. Time je, za sada, omogućeno svrsishodnije djelovanje gradske vlasti, koja je do sad uglavnom bila onemogućena u ostvarivanju važnih projekata za razvoj Šibenika, kako su to često isticali gradonačelnik dr. Ante Županović i njegovi suradnici.

Trenutačno nema potrebe ni za raspisivanje novih izbora, što su često zazivali iz oporbe. Uslijedile su i brze reakcije iz oporbenog HDZ-a i HSS-a pa je Tomislav Ninić (HDZ) ustvrdio kako je "najskuplja vojska plaćena vojska", a Zoran Smolić je iz HSS-a je iz stranke izbacio vijećnika Milorada Miškovića Caspera koji se ovog puta priklonio vladajućoj koaliciji. Dugotrajni igrokaz raznorodnih političkih struja u Šibeniku mnogim se građanima već "popeo na vrh glave", posebice u ozračju gospodarske krize koja u Šibeniku traje znatno dulje nego u drugim dijelovima Hrvatske.

Aktualne vlasti upozoravale su da su bivše HDZ-ove vlasti nekažnjeno ostavile golemu štetu Šibenčanima putem brojnih neostvarenih ili štetno ugovorenih projekata (Obonjan, TEF...) te da i dalje kao oporba podrivaju bilo kakav razvoj grada. Nasuprot tome HDZ sa svojih gotovo svakodnevnih obraćanja javnosti poručuje kako su sadašnje vlasti nesposobne, nedemokratske i tome slično. Za sljedeći tjedan sazvane su još dvije sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.