PET/CT uređaj

Dario Nakić: 'Nama nikakvih novih produženja lista čekanja'

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dario Nakić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Dario Nakić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dario Nakić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dario Nakić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dario Nakić
01.06.2016.
u 12:39
Nakić kaže da ugovor s Medikolom o pretragama PET/CT-om ostaje isti za pacijente u Splitu, Rijeci i Osijeku, no usluge Medikolova PET/CT-a, koji se nalazi u sklopu KBC-a Sestre milosrdnice, zasad nisu potrebne jer se želi maksimalno iskoristiti uređaj koji je na Rebru, a kupila ga je država
Pogledaj originalni članak

Ministar zdravlja Dario Nakić odbacio je tvrdnje Koalicije udruga u zdravstvu o povećanju lista čekanja na PET/CT pretrage zbog prekida ugovora s tvrtkom Medikol, ustvrdivši kako nije došlo ni do kakvih produženja lista čekanja već se pacijenti preusmjeravaju u KBC Zagreb, u kojemu PET/CT od sada radi u dvije smjene.

Nakić kaže da ugovor s Medikolom o pretragama PET/CT-om ostaje isti za pacijente u Splitu, Rijeci i Osijeku, no usluge Medikolova PET/CT-a, koji se nalazi u sklopu KBC-a Sestre milosrdnice, zasad nisu potrebne jer se želi maksimalno iskoristiti uređaj koji je na Rebru, a kupila ga je država.

-Ne znam nikoga tko ima osobni automobil i vozi ga do 15 sati, a onda iznajmi rent-a-car. Išli smo racionalizirati ono što je naše i to upotrijebiti. Nama nikakvih novih produženja lista čekanja jer se nije dogodilo ništa osim što je uređaj na Rebru umjesto u jednoj počeo raditi u dvije smjene- izjavio je Nakić novinarima nakon potpisivanja ugovora o nabavci novih CT uređaja.

-To se zove racionalizacija i potpuno iskorištavanje vlastitih potencijala- objasnio je.

Na tvrdnje KUZ-a kako pacijenti za kontrolne preglede dobivaju termine za kraj 2017. godine, te da su za djecu onkološke bolesnike nedostupni pregledi PET/CT-om u anesteziji, Nakić odgovora kako nema nikakvih saznanja o tome.

-Nikakvih saznanja oko toga ni panike nema. Na razno-razne poluinformacija se ne želim osvrtati- poručio je Nakić dodavši kako je Ministarstvo dalo naputak ustanovama da naprave prioritetne liste čekanja, pri čemu prioritet imaju bolesnici s malignim bolestima.

>>HSU pokreće inicijativu za opoziv Nakića: 'Premijer je instaliran iz farmaceutske industrije'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

GO
gordanales9
16:16 01.06.2016.

Istinita je tvrdnja KUZ-a.U 12.mj.2015.god.imala sam embolizaciju aneurizme na Rebru te njihovom internom uputnicom naručena na MR tek 2017.god.,a trebala sam ga obaviti 3 mj.nakon zahvata.Isto tako njihova lijećnica je odbila me primiti i ignorirala me kada sam joj ukazivala da imam tegobe te sam radi njezinog nemara dobila potom i moždani udar.Zdravstvo nam je KOMA!

ME
mehokodro
11:48 07.06.2016.

"djecu onkološke bolesnike nedostupni pregledi PET/CT-om u anesteziji, Nakić odgovora kako nema nikakvih saznanja o tome." Pa provjeri sa predstojnikom klinike na KBC i javi novinaru do objavljivanja članka da li je to istina ili nije!