Originalni recepti

Najvrednije od europske kuhinje moglo se kušati baš u Karlovcu

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
gastro1
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
gastro2
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
gastro5
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
gastro4
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
gastro3
29.08.2012.
u 11:26
Pršut od medvjeda, vepra i jelena, kardinalski štrukli, odrezak svetog Huberta s domaćim žgancima dio su jednog jelovnika na Gastru
Pogledaj originalni članak

Iako na dan održavanja Gastra nije na ŠRC-u Korani bio velik broj posjetitelja, ta je priredba postala apsolutni hit Dana piva.

 Vrhunske delicije

Gastro je i dosad bio najpopularnija manifestacija koju organizira Obrtnička komora Karlovačke županije i Udruženje obrtnika grada Karlovca. Približavanje građanima donijelo je još veću popularnost.

 – Ovo što se nudi na izložbenim stolovima iznimno je vrijedno i mogu slobodno reći da su naše delicije nešto najvrednije što ima europska kuhinja. Zato treba sačuvati sve te originalne recepte – rekao je na otvaranju izložbe Ante Mihić uime ugostitelja Šibensko-kninske županije koji su već tradicionalni gosti Gastra.

Darko Stanković, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije, zahvalio je mnogobrojnim gostima i uzvanicima na dolasku, a preporučio je i da sve izloženo treba pojesti. To nije bilo previše teško jer su stolovi već i vizualno nudili mnoštvo iznimno atraktivnih jela.

 – Odlučili smo se ovog puta predstaviti s pršutom od medvjeda, vepra i jelena te kobasicom od divljači koje nudimo kao hladno predjelo. Toplo predjelo su kardinalski štrukli, dok smo za glavno jelo pripremili odreske svetog Huberta s domaćim žgancima i njokima – predstavio je dio jelovnika restorana Gradina iz Josipdola Vinko Pavlić.

 I na ostalim stolovima bilo je mnogo delicija, a svi posjetitelji mogli su ih probati u neograničenim količinama, tek uz simboličnu participaciju.

 Stigli i vinari

 Velik broj posjetitelja odlučio se obići i štand Udruge vinogradara, vinara i voćara iz Ozlja koji su predstavljali svoje proizvode. Izvrsnu i odlično posjećenu manifestaciju upotpunili su učenici Trgovačko-ugostiteljske škole s koktelima.

Na Gastru su još nastupili gostionica Vinski te restorani Kvaka, Lovački rog i Dolcevita iz Karlovca, Zeleni kut i DP iz Zvečaja te Žganjer iz Jaškova. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.