Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Originalni recepti

Najvrednije od europske kuhinje moglo se kušati baš u Karlovcu

gastro1
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/5
29.08.2012.
u 11:26

Pršut od medvjeda, vepra i jelena, kardinalski štrukli, odrezak svetog Huberta s domaćim žgancima dio su jednog jelovnika na Gastru

Iako na dan održavanja Gastra nije na ŠRC-u Korani bio velik broj posjetitelja, ta je priredba postala apsolutni hit Dana piva.

 Vrhunske delicije

Gastro je i dosad bio najpopularnija manifestacija koju organizira Obrtnička komora Karlovačke županije i Udruženje obrtnika grada Karlovca. Približavanje građanima donijelo je još veću popularnost.

 – Ovo što se nudi na izložbenim stolovima iznimno je vrijedno i mogu slobodno reći da su naše delicije nešto najvrednije što ima europska kuhinja. Zato treba sačuvati sve te originalne recepte – rekao je na otvaranju izložbe Ante Mihić uime ugostitelja Šibensko-kninske županije koji su već tradicionalni gosti Gastra.

Darko Stanković, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije, zahvalio je mnogobrojnim gostima i uzvanicima na dolasku, a preporučio je i da sve izloženo treba pojesti. To nije bilo previše teško jer su stolovi već i vizualno nudili mnoštvo iznimno atraktivnih jela.

 – Odlučili smo se ovog puta predstaviti s pršutom od medvjeda, vepra i jelena te kobasicom od divljači koje nudimo kao hladno predjelo. Toplo predjelo su kardinalski štrukli, dok smo za glavno jelo pripremili odreske svetog Huberta s domaćim žgancima i njokima – predstavio je dio jelovnika restorana Gradina iz Josipdola Vinko Pavlić.

 I na ostalim stolovima bilo je mnogo delicija, a svi posjetitelji mogli su ih probati u neograničenim količinama, tek uz simboličnu participaciju.

 Stigli i vinari

 Velik broj posjetitelja odlučio se obići i štand Udruge vinogradara, vinara i voćara iz Ozlja koji su predstavljali svoje proizvode. Izvrsnu i odlično posjećenu manifestaciju upotpunili su učenici Trgovačko-ugostiteljske škole s koktelima.

Na Gastru su još nastupili gostionica Vinski te restorani Kvaka, Lovački rog i Dolcevita iz Karlovca, Zeleni kut i DP iz Zvečaja te Žganjer iz Jaškova. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije