Utegom u glavu

Najviše su se družili, a Matanić mu je čak bio trener

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Najviše su se družili, a Matanić mu je čak bio trener
20.03.2015.
u 23:45
Istražitelji još pokušavaju spojiti mozaik – zašto je Šišanović napao Matanića i udario ga utegom u glavu u dvorištu zatvora
Pogledaj originalni članak

Robert Matanić, koji u kaznionici u Lepoglavi izdržava 35-godišnju kaznu zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, u teškom je zdravstvenom stanju nakon što ga je u četvrtak u dvorištu zatvora utegom po glavi izudarao zatvorenik Dario Šišaković.

Matanić je operiran u bolnici u Varaždinu, a Šišaković – osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva profesorice Dijane Ćulibrik – nakon pokušaja ubojstva smješten je u samicu. Obojica zatvorenika inače su na odjelu pojačane brige i nadzora, kamo se smještaju najopasniji kriminalci i gdje se posebno vodi računa da se nitko od zatvorenika ostalima ne uspijeva nametnuti kao vođa pa su stoga razdvojeni i po grupama. Zbog čega je Šišaković nasrnuo na Matanića, izgleda da nikome nije baš najjasnije. Naime, upravo su se Matanić i Šišaković najviše družili, a zajedno su i trenirali. Navodno je Matanić bio i Šišakovićev trener. Šišaković ga je napao za prijepodnevne šetnje, u 11.35 sati.

Policija istražuje koji su motivi doveli do pokušaja ubojstva. Očevid u kaznionici obavili su zamjenik županijske državne odvjetnice u Varaždinu te varaždinski policajci. – Nastavlja se kriminalističko istraživanje kaznenog djela ubojstva u pokušaju – kažu u PU varaždinskoj.

>> Robert Matanić izudaran ručnim utegom za vježbanje

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
01:15 21.03.2015.

to ga je Macola potegnul samo ne vupaju napisat...kkkk

JA
japanokinez
05:19 21.03.2015.

Toliko prozirno pa dogovorili su da ga mazne po glavi lako bi ovaj završio u bolnici i otamo pobjegao. To sto ga je mozda malo jače zveknuo ma tko moze tocno odrediti jačinu udarca u glavu sa željezom?

JA
jamanuša
11:22 22.03.2015.

nije mi jasno da je nepoznat naručitelj a počinitelji pod kontrolom i osuđeni, možda će tako ostati nepoznat dok ne ode na oni svijet ako ikad umre kao što je rekao njegov idol i ideolog.