Ponos sovjeta

Prodaje se najpoznatija ruska svemirska kapsula

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
kapsula
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
kapsula
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
kapsula
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
kapsula
25.04.2014.
u 22:14
Prva je to kapsula u povijesti svemirskih ekspedicija koja je dva puta bila u svemiru.
Pogledaj originalni članak

Najpoznatija ruska svemirska kapsula Vozvraščenje predstavljena je javnosti u aukcijskoj kući Lampertz u Bruxellesu, a bit će ponuđena na dražbi koja će se održati 7. svibnja.

Prva je to kapsula u povijesti svemirskih ekspedicija koja je dva puta bila u svemiru. Procjenjuje se da će postići cijenu između 700 tisuća i 1,4 milijuna eura.

Dvostruko lansiranje ove kapsule u svemir bila je jedna od najvećih pobjeda sovjetskih inženjera tijekom hladnoratovskih godina.

>>Ni astronauti mu ne mogu odoljeti: Ovo je prvi svemirski 'selfie'!

>>Kako je predivan naš planet! Ovako je Zemlja izgledala proteklih godinu dana

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZA
zagreb1111111111
11:38 27.04.2014.

Čuo sam da Putin često ušeće u kapsulu da se prisjeti slavnih ruskih trenutaka. :))

Avatar ivek
ivek
20:17 27.04.2014.

s ovom kapsulom se vrnul sa mijeseca na zemlju.... pet u jednom pravcu traje 6 mjeseci... sad tko laze tko istinu pise.... kak je mogal provest lezec 6 mjeseci di je ostavija hranu pice i kisik... di je wc i bicik za voznju.... lazima nikad kraja...