najviše noćenja

Najposjećenija destinacija: Na jednom jadranskom otoku turista skoro kao lani

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Prazne plaže otoka Vira
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Prazne plaže otoka Vira
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Prazne plaže otoka Vira
14.07.2020.
u 09:22
'Već smo daleko prešli 500.000 noćenja', govori Srđan Iverić, direktor TZ-a Vir
Pogledaj originalni članak

S gotovo 80 posto prošlogodišnjeg broja turista u dosadašnjem dijelu srpnja naša je najposjećenija destinacija - otok Vir.

Mladi par iz Njemačke na otoku Viru osjeća se sigurno iako primjećuju da su mjere u Njemačkoj rigoroznije i podržavaju ih.

"Mislim da bismo trebali ostati zaštićeni cijelo vrijeme jer sada su zaista loša vremena, sve to vezano za zarazu", govori Rustan za HRT.

Među brojnijim gostima na Viru su i Česi koji otok nisu zaboravili ni tijekom pandemije. Za svaki slučaj maske nose sa sobom.

"Imamo maske, naravno. Ako idemo u trgovinu, upotrebljavamo ih", naglašava Petr Nemec, turist iz Češke.

Na plažama nema gužvi kao prijašnjih godina, ali od ljetnih se radosti ne odustaje. Ležaljke su na preporučenoj udaljenosti, a u dosadašnjem dijelu srpnja Vir ima najviše noćenja na Jadranu.

"Bilježimo na današnji dan, već smo daleko prešli 500.000 noćenja, što je 20 posto istina manje nego lani, ali još uvijek je ta brojka jako impozantna", govori Srđan Iverić, direktor TZ-a Vir.

"Mi smo i prošle godine bili druga destinacija u Hrvatskoj u cijelom srpnju što se tiče noćenja", dodao je.

Na Viru zasad nema otkazivanja. Otok koji je prijašnjih godina bio pun turista i održavao svakodnevne fešte, ove je sezone usporio tempo iz opravdanih razloga. Unatoč tomu, i dalje je broj jedan na Jadranu pa čak bilježi i 30 posto više Nijemaca nego lani. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar drug Joža
drug Joža
09:59 14.07.2020.

Za one koji nisu upućeni, broj hotela na Viru: 0 /nula/. Ima nekoliko obiteljskih resorta i par "obiteljskih" kampova. Sve ostalo su privatne kuće i apartmani ... Znam da je teško povjerovati - ali vlasnici apartmana/kuća su došli (skupa sa rodbinom i prijateljima) u svoje nekretnine. Tako da priča o turističkom "uspjehu" je mačku za rep.

ST
Stipan
11:07 14.07.2020.

Turista ima oko 20% a propagandna mašinerija radi.

VL
Vladimir2020
11:57 14.07.2020.

Teško hrvatskom turizmu dok se hvali "uspjesima" Vira.