BURA STVARA PROBLEME

Najniža u Hrvatskoj: Jutros je na Biokovu izmjereno -11,8 Celzijevih stupnjeva

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Najniža u Hrvatskoj: Jutros je na Biokovu izmjereno -11,8 Celzijevih stupnjeva
29.12.2016.
u 08:45
Zbog jake bure koja puše na Makarskom primorju brzinom od šezdesetak, a na udare i do 80 kilometara na sat kao i nepovoljnih vremenskih prilika na moru, od šest sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin – Makarska
Pogledaj originalni članak

U Makarskoj je jutros temperatura u šest sati bila samo četiri Celzijeva stupnja, a na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 11,8 Celzijevih stupnjeva i najniža je ovoga jutra u našoj zemlji.

Zbog jake bure što puše na Makarskom primorju brzinom od šezdesetak, a na udare i do 80 kilometara na sat kao i nepovoljnih vremenskih prilika na moru, od šest sati u prekidu  je trajektni promet na liniji Sumartin – Makarska.

Današnja prognoza

Pretežno sunčano i vjetrovito, osobito na Jadranu, u unutrašnjosti povremeno umjerena i povećana naoblaka, pri čemu ponajprije u gorju mjestimice može pasti malo snijega, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). 

Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka, u Dalmaciji na udare i olujna bura i sjeverac. Najviša dnevna temperatura između -1 i 4, na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva. 

>> Čakovec se probudio na -7 stupnjeva, u Bednji bilo -9

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.