nastavlja se potraga

Najmanje 11 poginulih u urušavanju zemljanog nasipa na sprovodu u Kamerunu

Foto: AMINDEH BLAISE ATABONG/REUTERS
Najmanje 11 poginulih u urušavanju zemljanog nasipa na sprovodu u Kamerunu
28.11.2022.
u 00:30
Mnoge obitelji su bile smještene u velikim šatorima na neobrađenom zemljištu na vrhu brijega kada se tlo urušilo, rekli su za AFP stanovnici na mjestu događaja
Pogledaj originalni članak

Najmanje je 11 osoba poginulo u nedjelju u urušavanju zemljanog nasipa na sprovodu u siromašnoj četvrti u Yaoundeu, glavnom gradu Kameruna, rekao je guverner te pokrajine za javni radio CRTV.

Policija je u nedjelju predvečer evakuirala četiri tijela umotana u bijele plahte u siromašnoj četvrt Damasu, u istočnom predgrađu Yaoundea, izvijestio je novinar AFP-a okružen stotinama stanovnika koji su izbezumljeni tragali za članovima svojih obitelji i pripadnika spasilačke službe koji su pokušavali prokrčiti put do mjesta nesreće.

Mnoge obitelji su bile smještene u velikim šatorima na neobrađenom zemljištu na vrhu brijega kada se tlo urušilo, rekli su za AFP stanovnici na mjestu događaja.

"Zasad imamo 11 trupala i nastavlja se potraga za drugima zatrpanim pod zemljom", rekao je za CRTV Naseri Paul Bea, guverner Središnje pokrajine koje je Yaounde središte.

"Ovi su se ljudi okupili kako bi oplakali članove" svojih obitelji koji su "otišli prije njih. Neki su sjedili u šatoru koji je zatrpala zemlja", dodao je.

VIDEO Odron u Italiji zatrpao zgrade i automobile

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.