branko cvetković:

Nacionalno vijeće za umirovljenike pomak je u socijalnom dijalogu

Foto: ''
Nacionalno vijeće za umirovljenike pomak je u socijalnom dijalogu
13.10.2012.
u 09:55
Vijećeće imati deset članova od kojih će tri biti predstavnici Vlade RH, pet predstavnici umirovljenika i starijih osoba, te po jednog predstavnika Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje
Pogledaj originalni članak

Boraveći u Požeškoj kotlini na 11. Susretima glazbenih skupina i pjevačkih zborova umirovljenika Požeško-slavonske županije glavni tajnik Matice hrvatskih umirovljenika Branko Cvetković objavio je novinarima da je na sjednici Vlade RH održanoj ovog četvrtka prihvaćen Nacrt sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i strarije osobe.

- To je veliki pomak u socijalnom dijalogu jer ćemo biti uključeni u razgovore o svim bitnim pitanjima u vezi umirovljenika i starijih osoba - komentirao je odluku Branko Cvetković dodavši da će to Vijeće biti najviši oblik socijalnog dijaloga u našoj zemlji. Predviđeno je da Vijeće ima deset članova od kojih će tri biti predstavnici Vlade RH, pet predstavnici umirovljenika i starijih osoba, te po jednog predstavnika Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

- Kroz Vijeće će predstasvnivci naše populacije dostavljati svoje inicijative i prijedloge za donošenje zakonskih i podzakonskih akata iz djelokruga rada Vijeća, a sporazum koji će uskoro biti potpisan, predviđa da je za pravovaljan rad potrebna nazočnost većine predstavnika iz redova svake strane potpisnika - zaključuje Cvetković.

>>Više od 400 umirovljenika zapjevalo u Pleternici

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ŽA
žacanko
20:43 15.10.2012.

Odlično i konačno,samo da ne bude isto kao i sa onim prijašnjim "Gruićevim" Nacionalnim vijećem koje je samo klimalo glavom J.Kosor i Šukeru da bi ih tek mjesec dana pred izbore napali za sve neučinjeno za umirovljenike.Valjda će sada konačno biti u vijeću mjesta i za predstavnika jedine parlamentarne umirovljeničke stranke,HSU.