nastavak afere

Načelnik Murtera krivotvorio račun? Hotel: Računi koje mi izdajemo su drugačiji

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Načelnik općine Murter Toni Turčinov pojasnio slučaj "Murterska cesta"
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Toni Turčinov
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Načelnik općine Murter Toni Turčinov pojasnio slučaj "Murterska cesta"
14.07.2022.
u 13:15
Telegram se obratio hotelu Schlosswirt Ebenthal i poslao kopiju spomenutog računa. Djelatnik hotela, Georg Alexander Bürger, ubrzo je odgovorio kako oni taj račun nisu izdali.
Pogledaj originalni članak

Nekoliko sati nakon Telegramovog otkrića o peglanju službene kartice u bordelu, načelnik Murtera Toni Turčinov jučer je dao ostavku na mjesto vijećnika u Županijskoj skupštini i najavio kako “ostaje vladati Općinom uz podršku svojih suradnika i sumještana”. No, kako piše Telegram iz njihovog dopisivanja s klagenfurtskim hotelom Schlosswirt Ebenthal, načelnik Turčinov krivotvorio je račun kojim je pokušao zataškati činjenicu da je općinski novac potrošio u bordelu.

Kako je jučer objavio Telegram načelnik Toni Turčinov otišao je u austrijski La Cocotte i tamo na službenu karticu Općine potrošio 1560 eura. Pokušavajući opravdati taj svoj potez, načelnik je Telegramu kazao da je došlo do greškice: “slučajno sam pomiješao kartice i račun platio poslovnom, umjesto privatnom”.

Dalje je tvrdio da je, kad je shvatio svoju omašku, vlastitim sredstvima platio smještaj na poslovnom putu koji je trebala podmiriti Općina i tako obeštetio proračun. Poslao je i račun koji je predao i u svoju Općinu, kao dokaz troškova.

Račun za hotel iznosio je točno 1560 eura. Nije htio otkriti za kojih je to 12 ljudi platio smještaj u Austriji ni zašto ih je Općina uopće tamo slala. Nije ponudio ni dokaz kako je navodni račun doista podmirio vlastitim sredstvima.

Telegram se obratio hotelu Schlosswirt Ebenthal i poslao kopiju spomenutog računa. Djelatnik hotela, Georg Alexander Bürger, ubrzo je odgovorio kako oni taj račun nisu izdali.

Na računu kojim je načelnik pravdao svoje troškove, zajedno su navedeni noćenje za 12 osoba te velike količine hrane i vina, a hotel Schlosswirt Ebenthal to nikada ne radi. “Računi koje mi izdajemo su drugačiji”, kazali su iz hotela. “Račune ne izdajemo na ovakvim dokumentima”.

“Naš restoran i hotel sve račune ispostavljaju odvojeno. Noćenje s boravišnom pristojbom i VAT-om uvijek naplaćujemo razdvojeno od hrane i pića”, kazao je i dodao kako se, iako restoran i hotel posluju na istoj lokaciji i imaju zajednički web, radi o odvojenim uslužnim objektima.

Prije objave ovog teksta, saznanja je Telegram podijelio s odvjetnikom Brankom Šerićem koji je rekao kako iz svega proizlazi sumnja da je načelnik počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave te zlouporabe položaja i ovlasti radi stjecanja imovinske koristi, pri čemu je i druge poticao na zlouporabu.

BIOGRAFIJA MURTERINA

Tko je načelnik koji je spržio općinski novac u bordelu: 'Vozio je u Ukrajinu, obnavljao Petrinju, a svi ga vole još od korone'

Impresivan je entuzijazam načelnika Murtera. Naši sugovornici za Tonija Turčinova imaju isključivo riječi hvale. Nepregledne su humanitarne akcije i projekti koje je realizirao za svoje građane. Na šibenskom području postao je poznat kada je lagodno porazio HDZ na posljednja dva izborna ciklusa, a nacionalno poznat postao je u vremenima najveće Covid krize kada je otok Murter odlukom Stožera završio u karanteni. Na otok i s otoka se nije moglo zbog policijskih ježeva na asfaltu, a svojim je ponašanjem tada pobrao simpatije cijele Dalmacije. Ipak, njegov bivši stranački šef, Krešo Beljak iz HSS-a, tvrdi da se s Turčinovom rastao na ružan način. "Istupio je iz HSS-a i optužio me da sam ljevičar koji ne poštuje kršćanske vrijednosti. Evo sada vidimo koje vrijednosti Turčinov ima usađene u sebi. Ovo je kazneno djelo za zatvor. Neka odmah podnese ostavku", kaže Beljak.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.