USKOK OPTUŽIO 10 OSOBA

Nabavljali kokain u Srbiji, čuvali ga u stanu u Osijeku pa preprodavali

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Privođenje dilera droge uhićenih u policijskoj akciji u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Privođenje dilera droge uhićenih u policijskoj akciji u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Privođenje dilera droge uhićenih u policijskoj akciji u Osijeku
09.06.2021.
u 07:16
USKOK u optužnici traži da se jednom optuženiku koji je u pritvoru od uhićenja, istražni zatvor produlji
Pogledaj originalni članak

Deset osoba optuženo je za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg je krijumčarena droga. Neke od njih tereti se i za nedozvoljeno držanje oružja, a optužnicu protiv njih je podigao USKOK.

Prema optužnici sve je smislio 51-godišnjak koji je od kraja 20218. do 9. lipnja 2020. u Osijeku, Vukovaru, Slatini i drugim mjestima u Hrvatskoj te u Srbiji, okupio i povezao u zajedničko djelovanje ostale optuženike. Terete se da su  u inkriminiranom  vremenu kontinuirano nabavljali, a zatim skladištili, pakirali i dalje preprodavali  kokain, marihuanu, amfetamin i MDMA. U zločinačkom udruženju svatko je imao svoje zaduženje, a posao 51-godišnjaka je bio da s osobama iz Srbije te više osoba s područja Vukovara dogovori nabavku marihuane i kokaina.  

Kupljeni kokain se potom preuzimao od dobavljača  u Srbiji te bi se  krijumčario u Hrvatsku. Slično je bilo i s nabavkom marihuane i MDMA,  koje su optuženici preuzimali na dogovorenim mjestima, po potrebi prokrijumčarili u Hrvatsku, skladištili na više lokacija te na koncu preprodavali.  Droga se skladištila i u za to posebno unajmljenom i čuvanom stanu  u Osijeku, a u pretragama  je nađeno  više komada streljiva, pištolj i automatski pištolj. USKOK u optužnici traži da se   jednom optuženiku koji je u pritvoru od uhićenja, istražni zatvor produlji.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

ID
ivo.dzinic
08:32 09.06.2021.

Zašto nema imena i prezimena dilera da znamo tko nam uništava mladost. Pod hitno uvesti smrtnu kaznu za dilanje i jednog grama bilo kojeg narkotika.