Novi upad

Na meti hakera osječki fakultet, traženo plaćanje u kriptovalutama za otključavanje računala

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
Na meti hakera osječki fakultet, traženo plaćanje u kriptovalutama za otključavanje računala
15.02.2022.
u 10:56
Protiv nepoznatih počinitelja policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za počiniteljima.
Pogledaj originalni članak

Hakerski napad na A1 posljednjih dana, nažalost, nije ostao usamljen. Na meti se našao i jedan osječki fakultet.

- Tijekom vikenda nepoznati počinitelj je izvršio hakerski napad na službena računala koje koristi fakultet na području grada Osijeka i zarazio ih virusom te onemogućio korištenje. 

Na zaražena računala počinitelj je ostavio poruku u kojoj traži plaćanje kriptovalutama uslugu otključavanja računala - izvijestila je PU osječko-baranjska. Protiv nepoznatih počinitelja policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za počiniteljima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MY
mycropht
13:44 17.02.2022.

Hakeri traže plaćanje ili će objaviti listu svih instant diploma i doktorata koje je osječki faks podijelio "zaslužnima".

MO
modovisisajteMaraschino
14:11 15.02.2022.

svašta se danas naziva virusima... ovo je ransomware. sramota je nazvati hakerom onoga koji koristi taj lamerski alat koji najvjerojatnije nije sam ni napisao već "posudio" sa interneta

Avatar kastanjer2
kastanjer2
13:12 15.02.2022.

Kada bi god djeca ubola USB stick u školsko računalo donijela bi kući gomilu virusa. Škole su uvijek bile rasadnik kompjuterskih virusa.