Mons. Ivan Miklenić

Na izborima je pobijedilo – nezadovoljstvo

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Na izborima je pobijedilo – nezadovoljstvo
29.12.2014.
u 17:52
Ovi izbori pokazuju da je "moć manipulacije u Hrvatskoj sve ograničenija, smatra Milenić
Pogledaj originalni članak

Prema mišljenju glavnog urednika Glasa Koncila, mons. Ivana Miklenića, prvi krug predsjedničkih izbora potvrdio je ponajprije nezadovoljstvo većine hrvatskih birača postojećim politikama u državi.

– Činjenica da više od 52 posto birača nije željelo izići na izbore te da je više od 1 posto onih koji su izišli stavilo nevažeći listić u izbornu kutiju očitovanje je toga nezadovoljstva. U tom kontekstu treba razumjeti i podatak da je najmlađi predsjednički kandidat, koji i nije političar, dobio tako visok postotak glasova. Bilo bi dragocjeno da iz toga političari, bez obzira na svoj politički i ideološki predznak i bez obzira na svoju poziciju glede vlasti, prepoznaju taj jasno očitovani protest i da se stvarno okrenu služenju općemu dobru cjelokupnoga hrvatskoga društva – kaže Miklenić, dodajući kako ovi izbori pokazuju da je "moć manipulacije u Hrvatskoj sve ograničenija".

– Potvrđuje to činjenica što dosadašnji predsjednik nije uspio u prvom krugu osvojiti drugi mandat premda je svih pet godina, a osobito u posljednjoj, najviše na tome radio i premda je imao pristranu potporu ne samo glavne struje javnoga mnijenja nego i svih dnevnih listova i javne radiotelevizije, koja je tako još jednom iznevjerila svoje poslanje – kaže Miklenić.

>> Ivan Miklenić: Splitski prosvjed je megamanipulacija

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

BA
bakulušić
18:28 29.12.2014.

U državi, u kojoj više od polovice birača ne izlazi na izbore, nitko nije kriv osim njih samih. Znači da im je dobro i da su zadovoljni. Zato ih treba prepustiti same sebi. Kada im dogori do noktiju, valjda će potražiti glasačku kutiju. A do tada, neka se dinstaju u vlastitom zadovoljstvu. Zašto im kvariti raspoloženje. Neka uživaju u pričama o tome kako je bilo lijepo "dok je drug Tito bil" i kako je "lijepa kapa partizanka".

KA
KaNiDora
19:13 29.12.2014.

Ovaj puta je razvidno da u Hrvatskoj ima najviše 20-25% praktičnih vjernika. Sve ostalo su slinavci koji obiljeću oko oltara ili poziraju ... šljam a ne vjernici.

Avatar Jutro
Jutro
18:21 29.12.2014.

Svaka riječ je na mjestu!