kod otoka jabuke

Na granici teritorijalnog mora utvrđeno onečišćenje mora uljem

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Na granici teritorijalnog mora utvrđeno onečišćenje mora uljem
14.06.2012.
u 17:34
Procijenjena količina ulja manja je od 2 000 kubičnih metara, a trebala bi se razgraditi prirodnim putem
Pogledaj originalni članak

Onečišćenje mora uljem oko 15 nautičkih milja sjeverozapadno od otoka Jabuke, na granici teritorijalnog mora, danas je utvrdila Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, koja je satelitske snimke mogućeg onečišćenja zaprimila u jutarnjim satima.

Procijenjena količina ulja manja je od 2000 kubičnih metara, a očekuje se da će se mrlja razgraditi prirodnim putem, bez posljedica za morski okoliš.

U postupak provjere na licu mjesta odmah je uključen brod Aziz Torlak, koji nije uočio zagađenje, a potom je MRCC Rijeka na lokaciju uputila i zrakoplov MORH-a. U skladu s Planom intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora, zapovjednik Županijskog operativnog centra Splitsko-dalmatinske županije kapetan Boris Matošić na poziciju je uputio i brod Lučke kapetanije Split, Pojišan.

Porijeklo i izvor onečišćenja bit će poznat nakon istrage Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VI
Vito
07:57 15.06.2012.

Na granici teritorijalnog mora utvrđeno onečišćenje mora uljem Koliko bi lješpe zvučilo: Unutar hrvatskog gospodarskog pojasa utvrđeno onečišćenje mora uljem No, "naša" vlast nema muda proglasiti gospodarski pojas, unatoč tome što ga Talijani imaju...

BR
BratCroat
12:30 16.06.2012.

Ne brine se i o ovome kaj se ima!