OLUJA

Na Azurnoj obali desetmetarski valovi

Na Azurnoj obali desetmetarski valovi
VL
Autor
Hrvoje Dečak
06.05.2010.
u 08:00
Uz vjetar koji puše brzinom od 120 km/h, u planinskim područjima pao je snijeg visine 30 cm, a dijelovi francuske rivijere suočavaju se s brojim problemima.
Pogledaj originalni članak

Građani južne Francuske, koji još zbrajaju štetu nastalu u nevremenu protekle zime, jučer su se suočili s novim snježnim padalinama. Uz vjetar koji puše brzinom od 120 km/h, u planinskim područjima pao je snijeg visine 30 cm, a dijelovi francuske rivijere suočavaju se s brojim problemima.

Snježne oborine uzrokovale su prekid žica i nestanak električne energije u 23.000 kućanstava, a obalu zapljuskuju do deset metara visoki valovi. Dok se u Cannesu pripremaju za 63. filmski festival, oko 20 restorana u tom gradu je oštećeno, a nekoliko automobila prevrnuto. U Nici su zatvorene sve plaže, ali i dijelovi poznatog šetališta Promenade des Anglais.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PA
panco2
09:49 06.05.2010.

-uistinu veliki valovi(vidi sliku)