Reakcija

MVP: Neprihvatljivo je odlikovati one koji su sudjelovali u agresiji

Foto: Goran Stanzl/Večernji list
MVP: Neprihvatljivo je odlikovati one koji su sudjelovali u agresiji
04.04.2011.
u 22:28
Neslužbeno doznajemo da će u Beogradu sutra ipak ublažiti najave o odlikovanjima koje se posljednjih dana provlače kroz tamošnje medije.
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo vanjskih poslova naložilo je hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu da ispita sve činjenice vezane uz najavu da će Srbija dijeliti odlikovanja za sudjelovanje u ratu u Hrvatskoj.

- Ukoliko se pokaže da je informacija točna te da će odlikovati osobe koje potražuje hrvatsko pravosuđe i koje su sudjelovali u agresiji, to će biti neprihvatljivo i sigurno će poremetiti dostignutu razinu odnosa dviju država - poručio je glasnogovornik MVP-a Mario Dragun.

No, neslužbeno doznajemo, u Beogradu će sutra ipak ublažiti najave o odlikovanjima koje se posljednjih dana provlače kroz tamošnje medije.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

ST
standup
23:04 04.04.2011.

a cá drugo je bilo za océkivati, kada imamo i smo 10 godina imali yudbasé i JNA-vojna grla na Vlasti ??

DU
Deleted user
23:10 04.04.2011.

Zašto se miješaju u unutr. srbijanska posla odnosno što MVPEI briga hoće/neće biti štancana srbijanska odlikovanja. Sjetimo se epohe Tuđmana i tada su i čistačice u MUP-u dobivale medaljice, odlikovanja, spomenice i dr. Jest, mi smo se branili i rat je vođen na našem ozemlju - ali je ljudska logika ista i tamo \"preko\". Odnosno mali su to troškovi za državu, uključiti preše i raditi ta odlikovanja i medaljice, a zamislite kako je netko ponosan kad mu to nakače na rever. Štono bi cinici rekli, golema čast i nikakva vlast odnosno vlast i dalje ide po svom kolosijeku, a medaljice i ordenje idu u \"fijoke\" skupljati prašinu. Nije u redu ta intervencija MVPEI jer je i kod nas podiljeno oho ho tih metalnih pločica i još pola milijuna braniteljskih statusa. A to je preračunato, 50 divizija i s tako brojnim efektivama bi izbili u dolinu Vardara ranih 90-ih. Zašto ne daju susjedima da i oni malo \"pretjeraju\"? Nije to hrv. patent... Imam i ja jednu takvu pa u šali govorim da je izašla na svjetlo dana tamo gdje prešaju čepove za gazirana pića!

Avatar broz
broz
20:15 05.04.2011.

Ne vidim gdje je problem. Neka oni svoje čedoslave odlikuju.Ionako znamo što su i gdje su \"ratovali\" 1990-1995 godine.Više me muče ovi četnici u Hrvatskom Saboru i njihove sluge kradezeovci.