NA SUĐENJU

Muškarac koji je izbo goste u splitskom klubu šokirao izjavama na ročištu

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
26.02.2020.
u 11:20
U srpnju u noćnom klubu "Tropic" nožem više puta napao interventnog policajca Ivicu Delića, voditelja kluba Dražena Buljubašića, zaštitara Marija Šarića i australskog državljanina Daynea Ryana Corbishleya
Pogledaj originalni članak

U splitskoj sudnici Županijskog suda u utorak se sutkinji Višnji Strinić obratio Hrvoje Šabić (43) kojemu mu se sudi za ubojstvo u pokušaju, tešku tjelesnu ozljedu i dva djela pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

- Najbolje da mi date dvadeset godina, meni su sudstvo i policija uništili život. Neka mi tužitelj Wagner da cijanid da više ne moran slušati kako spominje da sam recidivist... U rastrojstvu sam, osjećam trnce, nisan dobar u glavi, raspadam se, ne spavam, nisam se kupa 20 dana, na terapiji sam - rekao je Šabić, prenosi Slobodna Dalmacija

Pravu provalu njegova gnjeva izazvalo je pitanje sutkinje o tome kako se izjašnjava o optužnici.

- Znaš kakav mi je stav, triba sam mu osići glavu i nabiti je nogon u more, eto takav mi je stav. Nisu ovo nikakve moje paranoje, tija sam razgovarati civilizirano i europski, a ne ovako - rekao je, da bi nakon upozorenja da se ne smije tako izražavati rekao da je djelomično kriv, ali da ne može detaljno govoriti.

Optužnica ŽDO-a optužuje Šabića da je 19. srpnja 2019. godine u splitkom noćnom klubu "Tropic" nožem više puta napao Ivicu Delića, interventnog policajca koji tada nije bio na dužnosti. Deliću je bio izboden trbuh te razrezane podlaktice i leđa. 

Također je nožem više puta razrezao voditelja kluba Dražena Buljubašića i zaštitara Marija Šarića. Naposljetku je nožem po nogama izrezao i australskog državljanina Daynea Ryana Corbishleya koji je kao gost pokušao spriječiti napadača u divljanju.

Nakon toga je pobjegao, a policija ga je pronašla i silom svladala. Šabić je u istrazi rekao da je bio revoltiran time što je izbačen iz kluba te da se htio osvetiti, ali da nikog nije imao namjeru ubiti. Kazao je da je nož koristio u samoobrani jer su ga okružili isti oni koji su ga izbacili te da je zato zamahivao nožem. Ustvrdio je i da je bježeći od policije ozlijedio noge te da ga je nakon uhićenja uniformirani policajac u bolnici tukao šakom u glavu te mu je prijetio.

Šabić je višestruko osuđivan zbog raznih kaznenih djela s elementima nasilja, a prije ovog napada izašao je iz šibenskog zatvora, gdje je bio na odsluženju kazne za dilanje amfetamina i razbojstvo. Vještačenje je pokazalo da je Šabić u krvi imao lijekove koji sadrže alprazolam, diazepam i metadon te da je zbog disocijalnog poremećaja ličnosti i ovisnosti o drogama bio smanjeno ubrojiv.

Suđenje se nastavlja u ožujku, a Šabić i dalje ostaje u istražnom zatvoru.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.