UHVAĆENI NA SPAVANJU

Video uhićenja postao hit: Diler vrištao i trčao umotan u ljubičasti poplun

Foto: MUP
Uhićenje dilera u Osijeku
Foto: MUP
Akcija u Osijeku
Foto: MUP
Akcija u Osijeku
Foto: MUP
Akcija u Osijeku
Foto: MUP
Akcija u Osijeku
Foto: MUP
Akcija u Osijeku
10.06.2020.
u 19:25
Sumnjiči ih se za kaznena djela iz domene kriminaliteta droga
Pogledaj originalni članak

Petero osumnjičenih, među kojima je jedna žena, uvedeno je danas u 17 sati u Županijski sud u Osijeku, gdje će sudac istrage odlučivati o prijedlogu USKOK-a da im se odredi mjesec dana istražnog zatvora. Prvi je iz policijskog kombija izašao Dario K., osječki ugostitelj koji je ujedno i prvookrivljeni, a kada je ugledao fotoreportere, skrio je glavu majicom.

Kako je izgledao "lov" na dilere u utorak ujutro u Osijeku, pokazao je MUP, objavivši video uhićenja. Vidi se na njemu kako policajac prvo stavlja plastične rukavice na video nadzor pred ulazom u stan, specijalci zatim provaljuju vrata, a unutra trči i vrišti muškarac, omotan ljubičastim poplunom i očito zatečen nenadanim gostima. Svi su, praktički, uhvaćeni na spavanju.

Uhićeno je deset članova zločinačkog udruženja koje se sumnjiči za kaznena djela iz domene kriminaliteta droga.

- Branitelji svih osumnjičenika su protiv karakteriziracije zločinačke organizacije. Materijalni dokazi su ospkurni - ustvrdio je pred sudom odvjetnik Tihomir Volić, branitelj privedenog Borisa L.

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek su, u  koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad desetero hrvatskih državljana (50-, 37-, 37-, 36-, 22-, 29-, 23- i 23-godišnjak te 26- i 23-godišnjakinja) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

 

Foto: MUP
Akcija u Osijeku
Foto: MUP
Akcija u Osijeku
Foto: MUP
Akcija u Osijeku

Utvrđeno je kako je udruženje, od siječnja 2019. godine do mjeseca svibnja 2020. godine, zajedno i po prethodnom dogovoru, na području Hrvatske i Srbije nabavljalo razne vrste droga tipa kokain, marihuana i amfetamin. Kupljenu drogu tada su krijumčarili na područje grada Osijeka gdje su ju vagali i prepakiravali u paketiće pogodne za daljnju neovlaštenu prodaju, pri čemu su kokain miješali s punilima radi povećanja mase te dalje preprodavali konzumentima sa šireg područja Osijeka - priopćila je policija.

Podsjetimo, "mozak" operacije je navodno 50-godišnji ugostitelj iz Osijeka.

– Možemo Vam potvrditi da su policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, PNUSKOK – Služba Osijek, u jutarnjim satima započeli realizaciju višemjesečnog kriminalističkog istraživanja. Na području Osijeka uhićeno je više osoba koje se dovodi u svezu s kaznenim djelima iz domene kriminaliteta zlouporabe opojnih droga na širem osječkom području – kazali su nam jučer iz policije.
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

PE
Perspektivan
18:09 10.06.2020.

E ovo su gusti...gledat razbojnike,do jucer ugledne clanove zajednice,kako cvile....

EH
enigmus-hr
18:37 10.06.2020.

Imamo dobru policiju, ali što to sve vrijedi kad nemamo niti dobro zakonodavstvo niti sudove. Od ova tri, najmanje dva će biti puštena da se "brane sa slobode". I onda beskonačne žalbe, naravno sa slobode. Tužno.

HA
Hanok
18:21 10.06.2020.

To su Hrvatski amateri...tip vrišta po stanu u ljubičastoj plahti, bez otpora...