UTJECAJ RASPOLOŽENJA NA RADNU SPOSOBNOST

Mrzovoljni razmišljaju jasnije i donose bolje doluke

Foto: Arhiv VL-a
Mrzovoljni razmišljaju jasnije i donose bolje doluke
04.11.2009.
u 09:47
Psiholog Joseph Forgas sa sveučilišta New South Wales piše kako loše raspoložene osobe razmišljaju jasnije i konkretnije od svojih veselih kolega.
Pogledaj originalni članak

Obrišite osmijeh s lica, poruka je psihologa sa sveučilišta New South Wales svima koji bi željeli jasnije razmišljati i donositi bolje odluke.

Najnovije istraživanje objavljeno u listu Australasian Science kaže kako se mrzovoljne i negativne osobe bolje snalaze u zahtjevnim situacijama od svojih veselih kolega.

Psiholog Joseph Forgas piše kako negativno raspoloženje potiče budnost, pažljivo razmišljanje i sposobnost da se prida veća pozornost vanjskome svijetu iako se proširilo uvjerenje kako "pozitivno razmišljanje potiče kreativnost, fleksibilnost i suradnju".

Forgas tvrdi kako optimizam nije poželjan za svakoga jer "osobe lošijeg raspoloženja bolje prosuđuju i uspješnije su u prenošenju poruka" te dodaje kako su tužne osobe daleko bolji komunikatori čija se vještina najbolje uočava kroz pisane argumente, objašnjavajući da je tomu uzrok činjenica kako blago neraspoloženje potiče takve osobe da se orijentiraju na ono što je konkretno i tako razviju bolje vještine komuniciranja od kolega vedre naravi.

Forgasovo ranije istraživanje razbilo je mit o povoljnom učinku sunčana vremena rezultatima kako ljudi postaju zaboravljivi za sunčanih dana dok im kišovito i oblačno vrijeme poboljšavaju sposobnost pamćenja

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.