Svađa zbog Bandića

Mrak Taritaš odgovorila Kaliniću: U mom mandatu nije mijenjan GUP

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Mrak Taritaš odgovorila Kaliniću: U mom mandatu nije mijenjan GUP
24.10.2014.
u 15:40
- Moram reći da je prvu spornu ispravku Generalnog urbanističkog plana koja je sada na sudu potpisala ministrica Anka Mrak-Taritaš - kazao je Kalinić u Otvorenom.
Pogledaj originalni članak

- Na čelu Gradskog zavoda bila sam od 2003. do 2005. godine i u tom mandatu nije bilo nikakve izmjene GUP-a - kazala je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš odgovarajući na navod pročelnika zagrebačkoga Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavla Kalinića u emisiji Otvoreno da je ona bila potpisnica Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba, za kojeg se tereti gradonačelnik Milan Bandić, prenosi HRT.

- Rekla sam da je Grad spreman za jedno veliko pospremanje nakon 14 godina što je Bandić bio na čelu Grada i zasigurno tu i gospodin Kalinić ima neku određenu nervozu - zaključila je ministrica u izjavi HRT-u.

"Spornu ispravku potpisala Anka Mrak Taritaš"

Sinoć u Otvorenom se povela žestoka rasprava između HNS-ovog saborskog zastupnika Igora Kolmana i Pavla Kalinića. - Sustav koji je sastavio Milan Bandić je karizmatičko-klijentelistički - kazao je Koloman i dodao da Zagrebu treba hitno pospremanje, a da će izbori omogućiti to pospremanje.

- Moram reći gospodinu koji je tako brižan za pravno funkcioniranje, da je prvu spornu ispravku Generalnog urbanističkog plana koja je sada na sudu potpisala ministrica Anka Mrak-Taritaš - kazao je Kalinić i niječno odgovorio na pitanje "inkriminira li ministricu".

- Ona je to prva potpisala. Je li to inkriminacija, to ćemo vidjeti. Da je ona u ekipi Milana Bandića, onda bi gospodin Kolman rekao da je odmah treba smijeniti. Međutim, ona je u vladi HNS-a - zaključio je Kalinić.

>>'Zagreb je po pitanju organizacije svemirski brod u odnosu na ostatak Hrvatske'

>>Bandić, Kikaš, Nobilo i Pripuz povezani u tri posla

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

GE
geler203
16:06 24.10.2014.

Vidi, vidi i Pavle se javio. Baš me zanima kakve veze političke znanosti i međunardno poslovi imaju sa hitnim situacijama i katastrofama. Stručnost prije svega.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:35 24.10.2014.

Dobro vjerujemo, samo maknite njenu sliku, molim Vas!!!!

AT
anita.turk.94
16:35 24.10.2014.

pokupili novac jadnim ljudima za legalizaciju, osobito za vodnu naknadu, a stalne poplave....