SNIMKA MNOGE UZNEMIRILA

'Morski psi u plićaku više nisu rijetkost. Onaj iz Pirovca je vjerojatno bio i u Medulinu'

Foto: Screenshot Facebook
'Morski psi u plićaku više nisu rijetkost. Onaj iz Pirovca je vjerojatno bio i u Medulinu'
29.05.2022.
u 17:45
Tvrtka Rent a boat-Pirovac koja je objavila snimku morskog psa kod Pirovca oglasila se tim povodom.
Pogledaj originalni članak

Na društvenim mrežama proširila se snimku na kojoj morski pas pliva u plićaku kod Pirovca, a samo par dana prije proširila se druga snimka na kojoj je viđen morski pas kako pliva u plićaku kod Medulina.

Tvrtka Rent a boat-Pirovac koja je objavila snimku morskog psa kod Pirovca oglasila se na Facebooku tim povodom.

"Morski pas u plićacima više nisu rijetkost, a zabilježeno je vise od 30 vrsta morskih pasa u Jadranu. Kako je već spomenuto u medijima, pretpostavlja se da je morski pas viđen u Pirovcu isti onaj snimljen u Medulinu prije 2 dana. Naime, nema potrebe za panikom jer se najvjerojatnije radi o morskom psu lisici ili modrulju.  Lisica je vrsta morskog psa koja može narasti do 5 metara, te je zaštićena vrsta morskog psa kao i Modrulj.

Također, napadi morskih pasa na ljude su prava rijetkost. Štoviše, nije prvi put da je  ova vrsta viđena u plićaku, a turisti su počeli gledati na ovu pojavu vise kao atrakciju, nego što širi paniku.  Važno je naglasiti kako da otkako se vode službene statistike morski psi u Jadranu nisu na smrt rastrgali ni jednog jedinog Istrijana, Kvarnerca ili Dalmatinca", navode.

Lokalna tvrtka je u subotu objavila snimku morskog psa i našalila se kako organiziraju plivanje s morskim psima.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

MA
martin@@@@@
18:29 29.05.2022.

A za Hrvate nema veze ..vl i spc ne priznaju ni ime casno Hrvat...

AF
afer
18:29 29.05.2022.

Istrijan, Kvarnerac, Dalmatinac! Imaju li oni možda neko zajedničko ime?

DU
Deleted user
20:51 29.05.2022.

Bilo bi dobro u javnim medijima stanovnike Istre nazivati Istranima, a ne tuđicama. Bilo bi to isto kao da Zagrepčane u tekstu nazivate Purgerima, Osječane Esekerima, a Riječane Fiumanima. Pokušajte u tekstovima hrvatskih novina koristiti hrvatsko nazivlje.