promjene u egiptu

Morsi planira na potpredsjedničku poziciju imenovati ženu

Foto: Pixsell
Partizan - Cibona
26.06.2012.
u 12:32
Morsijev savjetnik za politiku Ahmed Deif tvrdi i da je pozicija drugog zamjenika rezervirana za političara kršćanskog svjetonazora.
Pogledaj originalni članak

Novi egipatski predsjednik Mohamed Morsi danas je proveo prvi dan u uredu gdje je s vojnim dužnosnicima razgovarao o sastavljanju vlade. Kasnije je u društvu supruge obišao predsjedničku palaču u kojoj je posljednja tri desetljeća živjela obitelji svrgnutog vođe Hosnija Mubaraka.

Guardian izvještava da ja voditeljica Morsijeva izbornog tima i osnivačica frakcije Muslimanskog bratstva, odnosno Stranke za slobodu i pravednost (FJP) Dina Zakareya izjavila da FJP u novoj vladi neće imati većinu, da će ona biti koalicijska te da će je voditi neovisna osoba.

CNN pak citira Morsijevog savjetnika za politiku Ahmeda Deifa koji tvrdi da će novi predsjednik na mjesto jednog od zamjenika postaviti ženu dok će drugo rezervirati za političara kršćanskog svjetonazora. Time planira odbaciti politiku isključivosti, tvrdi Deif.

Dok obećanja o demokratičnosti pršte na sve strane, gubitnik predsjedničkih izbora Ahmed Šafik danas je napustio Egipat te se zaputio u Ujedinjene Arapske Emirate. Mediji su počeli spekulirati da je riječ o bijegu iz zemlje, no Šafikov odvjetnik je ubrzo demantirao te glasine.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

PR
&primjedba
16:21 26.06.2012.

Morsi planira na potpredsjedničku poziciju imenovati ženu ~~~~~~~~~~~~~~ Nisu ni oni (Muslimansko bratstvo), ono sto su nekada bili

K1
k1milica
17:47 26.06.2012.

da namjerava na jedno od podpredsjednickih mjesta postaviti zenu nagadja cnn,,,,a i da uvodi serijat to je nevazno ali sigurno,al opet ne ide tako daleko da sef drzave bude i crkveni poglavar kao u engleskoj i jos jednoj drzavi koja nama prodaje demokraciju......

WS
Wer Sind Sie Herr Sorge
17:55 26.06.2012.

Popusio narod...heheheeee dali im dobru dozu Hollywooda... Popusilo Muslimansko Bratstvo.....dali im dobru dozu Hollywooda. Nije Mohamed zanista skolovan u Americi... Nisu Muhamedu priznali izbore u roku par sati i svi americko-britansko-izraelski politicari mu cestitali Pa nije Egipat Rusija pa reci da su bili ukradeni. UKUSA zemlje proglasili izbore; fer, demokratske, postene i sto ja znam sto ne.. A Putinu nisu htijeli cestitati...znaju Amerikanci i Britanci sto radu u svoju korist. A sitna raja nasijeda na neku liniju podijele krscani - muslimani....