RAT U UKRAJINI

MORH o podizanju stupnja pripravnosti vojske: 'Nismo mislili formalno, već u kontekstu'

Foto: PAP/PIXSELL
MORH o podizanju stupnja pripravnosti vojske: 'Nismo mislili formalno, već u kontekstu'
01.03.2022.
u 15:49
"Iz konteksta izjave predsjednika Vlade i ministra obrane, jasno da se referiraju na budnost, oprez i zaštitu Oružanih snaga, a ne na formalno podizanje pripravnosti Oružanih snaga Republike Hrvatske"
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike, Zoran Milanović u utorak je demantirao jučerašnju tvrdnju predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da je "Hrvatska vojska podignula stupanj pripravnosti od uobičajenog stanja s obzirom na aktualne globalne okolnosti".

Nešto kasnije oglasili su se i iz MORH-a, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

S obzirom na reakciju Ureda predsjednika Republike Hrvatske, podsjećamo da je jučer na konferenciji za medije ministar obrane Mario Banožić jasno istaknuo da se "uzimajući u obzir obavještajne podatke, podiže stupanj zaštite Oružanih snaga''. Veći stupanj zaštite provodi se temeljem zapovijedi načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga.

O istome je ministar Banožić informirao predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji se na to osvrnuo i na svojoj konferenciji za medije jučer poslijepodne, pojasnivši pritom okolnosti agresije na Ukrajinu te potencijalne reperkusije na stabilnost našeg susjedstva, što pozorno pratimo.

Iz konteksta izjave predsjednika Vlade i ministra obrane, jasno da se referiraju na budnost, oprez i zaštitu Oružanih snaga, a ne na formalno podizanje pripravnosti Oružanih snaga Republike Hrvatske.
 
U okolnostima dok traje agresija nad Ukrajinom i kriza koja ugrožava sigurnost ukrajinskih građana, ali i Europe i cijelog svijeta, držimo potpuno bespotrebnim iniciranje prepirke na ovu temu.
 
Podsjećamo i da je Ministarstvo obrane, na temelju Zakona o obrani, zatražilo prethodno mišljenje Predsjednika Republike Hrvatske na Odluku o pomoći Ukrajini darovanjem zaštitne opreme i pješačkog naoružanja, koju je Vlada donijela na jučerašnjoj sjednici.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

ŠI
Šiba
18:57 01.03.2022.

500.tisuća mladih sposobnih je u Njemačkoj irskoj Austrija itd tko bi to došao nazad da zaista dođe do svjetskog rata

KA
karlodrago
17:37 01.03.2022.

Nedaj bože da zarati sa ovim predsjednikom bi na....li.

ST
stefj
16:29 01.03.2022.

Do sada smo spavali, a sada budno jednim okom pratimo situaciju. Jednim, jer drugo Milanović još nije dozvolio otvoriti...