Rekordna zapljena

Morao biti u samoizolaciji, a uhvaćen u švercu šest tona duhana

Foto: Pu varaždinska
Foto: Pu varaždinska
01.04.2020.
u 20:43
Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu za kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora i krivotvorenje isprave predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.
Pogledaj originalni članak

Policija i Carina u Varaždinu zabilježili su rekordnu zapljenu duhana koji je prevozio muškarac koji je trebao biti u samoizolaciji. Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa službenicima Carinske uprave službe za mobilne jedinice Varaždin u utorak oko 18.45 sati na autocesti A-4 kod mjesta Breznički Hum zaustavili su teretno vozilo kojim je upravljao muškarac star 66 godina iz Varaždina. Zbog sumnje da teret koji se prevozi ne odgovara popratnoj dokumentaciji, teretno vozilo je uz nadzor prepraćeno na parkirališni prostor Carine u Varaždinu. 

- Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu provedena je pretraga teretnog vozila kojom prilikom je pronađena 51 kutija ispunjena suhim duhanom ukupne težine 6120 kilograma, kao i krivotvoreni međunarodni tovarni list. Pronađeni duhan i teretno vozilo privremeno su oduzeti do okončanja kaznenog postupka. Materijalna šteta za državni proračun na ime nenaplaćenih trošarina procjenjuje se na iznos od 3.672.000 kuna - kažu u PU varaždinskoj. 

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu za kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora i krivotvorenje isprave predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

 Utvrđeno je i da se nije pridržavao određene mu mjere samoizolacije, pa će se protiv njega podnijeti i obavijest Državnom inspektoratu.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.