Europski povjerenik:

'Moramo učiniti sve da Grčka ne izađe iz eurozone'

Foto: Reuters/PIXSELL
'Moramo učiniti sve da Grčka ne izađe iz eurozone'
31.01.2015.
u 10:09
- Vjerujemo da je mjesto Grčke u eurozoni, euro treba Grčku i Grčka treba i želi biti u eurozoni - rekao je bivši francuski ministar financija.
Pogledaj originalni članak

Europski povjerenik za ekonomiju i financije Pierre Moscovici kazao je na BBC-ju da će EU sve učiniti da Grčka ne izađe iz eurozone.

- Vjerujemo da je mjesto Grčke u eurozoni, euro treba Grčku i Grčka treba i želi biti u eurozoni - rekao je bivši francuski ministar financija.

"Nova vlast mora točno reći što želi"

- Za stabilnost eurozone i vjerodostojnost eura vrlo je važno da se Grčka ne izađe iz eurozone. Zato moramo učiniti sve da bi to izbjegli - dodao je Moscovici. Naglasio je da Europa mora poštovati odluku grčkog naroda, koji je na nedjeljnim izborima izabrao radikalno lijevu Syrizu i borbu protiv mjera štednja, ali i da nova Vlada u Ateni mora poštovati obveze koje je preuzela ranija vlast.

- Nova vlast mora točno reći što želi - kazao je europski povjerenik.

>>Grčki šef financija poručio Trojki: Više niste dobrodošli!

>>Tsipras ne da Pirej Kinezima

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar Baroudeur
Baroudeur
18:05 31.01.2015.

Mogao se ovaj Moscovici obrijati prije nego pokusava da nas obrije buduci da je Francuze vec obrijao kad je bio ministar financija!

OB
ObrenM
10:26 31.01.2015.

O Europi ce dobro kazati samo oni koji su izborili dobro placene polozaje.Puno robovlasnickih obveza,a prava nikakovih.Ta tvorevina je umjetna i oslanja se na staklene noge,oje ce puknuti i sve se raspasti.Nakon toga-bogati ce biti bogatiji,a siromasniji jos siromasniji.

BB
brle brkić
17:21 03.02.2015.

ovakvi slični naslovisu se pisali nekada kad je hrvatska i slovenija tjela napustiti yuzonu