BIVŠI PREMIJER SRJ

Momir Bulatović: 'Milošević i Tuđman nisu dijelili BiH na salveti'

Foto: 'JOEL ROBINE'
Momir Bulatović: 'Milošević i Tuđman nisu dijelili BiH na salveti'
16.02.2012.
u 20:24
Za Franju Tuđmana Bulatović je rekao da je bio opsjednut prošlošću kao i da je imao 27 savjetnika iz povijesti
Pogledaj originalni članak

Ponosan sam na obavljeni posao i svoju političku ulogu u Crnoj Gori i Saveznoj Republici Jugoslaviji u proteklih 20-ak godina, rekao je Momir Bulatović, nekadašnji premijer SRJ i predsjednik Crne Gore u intervjuu za beogradski dnevni list Press. Bulatović je rekao da su za raspad bivše SFRJ najveći krivci Njemačka i Vatikan te da mu je svojevremeno nuđeno da postane regionalni politički lider, ali da zauzvrat okrene leđa Slobodanu Miloševiću, na što nije pristao.

– Meni je u SAD-u nuđeno da budem Milo Đukanović, ali cijena koju bih pri tome morao platiti bila je da budem protiv Srbije. Izjavom da je Milošević bio diktator vi postajete apsolutno cijenjen regionalni lider. Tu cijenu ja nisam mogao platiti, platio ju je Đukanović, ali nakon ovog vremena koje je prošlo mislim da sam ja bolje trgovao – rekao je Bulatović. Za Miloševića kaže da je dominirao u pregovorima te da je vjerovao da neće biti izručen Haag, ali i da je cijelo vrijeme suđenja bio uvjeren da će pobijediti tužiteljstvo. Navodno je imao i dokument s potpisima Zorana Đinđića i Vojislava Koštunice koji su mu to jamčili.

Za prvoga hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana rekao je da bio opsjednut prošlošću te da je imao 27 savjetnika iz povijesti. Dodao je da je Tuđman sebe vidio kao plod tisućgodišnjeg nastojanja da se stvori samostalna i suverena Republika Hrvatska te da s njim nije bilo moguće postići bilo kakvu suglasnost o nečemu što je svakodnevni život.

Kao čovjek koji je bio upućen u mnoga pitanja iz toga doba demantirao je priče po kojima su Milošević i Tuđman BiH dijelili na salveti u Karađorđevu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 171

Avatar Idler 3
Idler 3
21:17 16.02.2012.

Auuu...koji naslov....čeka se Mesićev komentar u stilu:\"ja sam samo otvarao usta\" >;-)))

BB
brle brkić
16:53 17.02.2012.

Sram ih bilo djelili su oni to debelo čak su djelili i bračne krevete.

HR
hrjona
21:16 16.02.2012.

umjesto da odgovara u hagu on i dalje prosipa sofizam i nada se da ce zasjesti u kumovu(milo dukanovic) stolicu i tako zadovoljiti svoje bolesne ambicije