Snalažljivi majstori

Mobitele iza zidina zatvora prebacivali ribičkim štapovima

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Mobitele iza zidina zatvora prebacivali ribičkim štapovima
08.04.2011.
u 22:30
Skoro savršen plan: žena koja je bila dobavljačica robe za zatvorsku kantinu stavljala je mobitele i alkohol u vrećice kave
Pogledaj originalni članak

Plan su zatvorenici razradili do najsitnijih detalja. Ulaz bi, dosjetili su se, mogao biti kroz zatvorsku kantinu. Doznali su tko je dobavljač robe za kantinu, a sljedeći je korak bio pronaći djelatnicu te tvrtke koja bi obavila posao. I uspjeli su. Žena je, pakirajući robu, stavljala mobitele u vrećice kave ili keksa i tako zamaskirane slala ih na police osječkog zatvora.

“Operirali” su tako svojedobno od šest mjeseci do godine, ne zna se točno koliko dugo. Tko zna kada bi se taj lanac raskrinkao da se zatvorenici nisu sukobili zbog podjele robe. Iz osvete su “otkucali” jedni druge osiguranju. Bilo je tu još svega. Pravosudni policajaci jednom su ostali zatečeni kada su na igralištu, točnije na vratnici, našli zakačen mobitel. Prebacio ga je netko s ulice ribičkim štapom i potom odsjekao najlon.

Više o uspjesima i potpunim promašajima zatvorenika da iza zidina zatvora prošvercaju zabranjenu robu pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.