INTRIGANTNE POJAVE

Ovo je 6 misterioznih fenomena koje ni znanstvenici ne mogu objasniti

Foto: Screenshot
podvodne piramide
Foto: screenshot/youtube/ilustracija
rijeka koja vrije
Foto: Instagram/Wanda Nara
smrznuta žena
Foto: screenshot/youtube/ilustracija
svjetleći potres
Foto: Wikipedia
brod duhova
Foto: Thinkstock
vodeni rezervoar
25.11.2023.
u 16:33
Jedan od najneobičnijih neobjašnjenih fenomena jest pojava svjetlosnih bljeskova za vrijeme potresa
Pogledaj originalni članak

Blizu otoka Yonaguni kod Japana, ronioci su 1986. otkrili fascinantne ruševine na dnu mora. Podvodne piramide još su uvijek predmet rasprava svjetskih znanstvenika jer ne mogu utvrditi jesu li nastale ljudskom rukom. Ako jesu, dokaz su postojanja civilizacije prije poznatog vremena.

Rijeka koja vrije – Ključajuća rijeka jedna je od najfascinantnijih pojava na svijetu. Andrés Ruzo kao dječak čuo je mit od svojeg djeda o rijeci koja doslovno "skuha" sve koji u nju upadnu i kad je postao geolog, otkrio je da to nije mit.

Smrznuta žena – U Minnesoti 1980., Jean Hilliard vraćala se kući po snježnoj mećavi kad joj je stao automobil. Pješačila je, onesvijestila se od hladnoće i smrznula. Smatrali su je mrtvom, no nakon šest mjeseci se oporavila.

Svjetleći potres – Jedan od najneobičnijih neobjašnjenih fenomena jest pojava svjetlosnih bljeskova za vrijeme potresa. Prva takva pojava zabilježena je 1600. godine i od tog trenutka zabilježeno je 65 slučajeva.

Carroll A. Deering komercijalni je brod koji je 1921. pronađen bez posade, pun hrane i sa svom opremom. Godine 1922. završena je istraga, ali nikada se nije doznalo što se dogodilo s posadom i odakle je brod. Zato ga nazivaju "brod duhova".

Znanstvenici su pronašli vodeni rezervoar 660 kilometara ispod površine Zemlje. Procjenjuje se da je star 2,6 milijardi godina, a nekoliko je puta veći od površine svjetskih oceana. Pojavila se teorija da su oceani nastali probijanjem na površinu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar milidobrović
milidobrović
14:08 03.01.2018.

najbolja vam je ona o vodi 600 km ispod zemlje nekoliko puta većoj od površine svih svjetskih oceana. Oceani zauzimaju 2/3 zemlje - nekoliko puta veće ? gdje na Jupiteru - ha, ha

SF
Sv Franjo
10:47 04.01.2018.

Znanstvenici znaju jedan ppm stvarnosti svijeta a to je malo više od znanja mačke.

Avatar Aristarhh
Aristarhh
15:43 03.01.2018.

Jeli novinarstvo zaglupljuje ili je utočište za takve.