ČELNIK DOMOVINSKOG POKRETA

Miroslav Škoro o aferi Janaf: Ovo je čisti rezultat duopola HDZ-a i SDP-a

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Miroslav Škoro o aferi Janaf: Ovo je čisti rezultat duopola HDZ-a i SDP-a
18.09.2020.
u 20:57
"Korupcijska hobotnica i klijentelizam poprimili su maha. Jučer smo mislili da ćemo skinuti saborski imunitet dvojici, a danas smo to učinili trojici", kazao je.
Pogledaj originalni članak

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, gostovao je u HRT-ovoj emisiji Tema dana, gdje je razgovarao o aferi Janaf. 

Škoro je istaknuo da je to nastavak "duopola HDZ-a i SDP-a koji vlada Hrvatskom".

Nakon što su se jučer našli na udaru policije i USKOK-a zbog optužbi za primanje mita i namještanje poslova, saborski zastupnici danas su skinuli imunitet HDZ-ovu Draženu Barišiću i SDP-ovu Vinku Grgiću koji su se našli u središtu afere Janaf. I Barišić i Grgić tijekom dana su uhićeni, nakon čega im je određen i istražni zatvor.

"Korupcijska hobotnica i klijentelizam poprimili su maha. Jučer smo mislili da ćemo skinuti saborski imunitet dvojici, a danas smo to učinili trojici", kazao je. 

Na pitanje treba li zastupnike podvrgnuti strožoj kontroli da se ne bi dogodila situacija kao s trećim zastupnikom kojemu je danas skinut saborski imunitet Darkom Puljašićem (HDZ), za kojega je istraga otvorena 2018. godine, a potom je bio na stranačkoj listi i postao zastupnik, Škoro je kazao da se prethodno treba donijeti potvrda o nekažnjavanju.

"Čudna su vremena. Živimo u državi u kojoj je normalno biti procesuiran, a potom opet obnašati visoke dužnosti", izjavio je. Potom je na tvrdnju urednice Kristine Bojić o tome da je i na  njegovoj listi bila pravomoćno osuđena osoba, a da se potom povukla, Škoro izjavio da su ustvari oni donijeli potvrde o nekažnjavanju, ali je jedna osoba imala proces koji je trajao 11 godina i završio je baš nekoliko dana prije izbora.

Škoro smatra da bi mnogo izmjena trebalo učiniti kad je riječ o razini provjere.

"SDP je to promijenio početkom 2000-ih godina, tako da nema više tih operativnih provjera. Možeš biti ministar i što god hoćeš bez operativne provjere. Ne možeš biti djelatnik u Ministarstvu, ali možeš biti visoki državni dužnosnik", kazao je Škoro

"Mislim da je ovdje odgovornost nadasve na gospodinu Andreju Plenkoviću, čovjeku koji je te ljude imenovao. Vidim da se pokušava sada oprati, ali on je direktno odgovoran", ustvrdio je predsjednik Domovinskog pokreta. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

AT
Admin_titoist
21:40 18.09.2020.

Smiješno je gledati kako SDPenjare sada napadaju Škoru na portalima, a za vrijeme predsjedničkih su ga masovno hvalili

AT
Admin_titoist
21:44 18.09.2020.

Da su Most i DP išli u predizbornu koaliciju sa HDZ-om, danas bi Hrvatska opcija imala u saboru dvotrećinsku većinu, a Kolinda i dalje bila predsjednica.

AT
Admin_titoist
22:01 18.09.2020.

SKH/SDP kao nasljednicu totalitarnog kom. sustava treba zakonom zabraniti