ODUSTALA

Mirela Holy ipak ne ukida naknadu za ambalažni otpad

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Mirela Holy ipak ne ukida naknadu za ambalažni otpad
12.03.2012.
u 16:20
Ministrica Holy pojasnila je kako je Novi zakon o otpadu u izradi i neće mijenjati stavku koja se odnosi na povrat ambalaže te da bi taj zakon trebao biti donesen u lipnju
Pogledaj originalni članak

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy odustala je od ukidanja sustava povratnih naknada za ambalažni otpad iako je taj sustav stvorio gubitak od čak 750 milijuna kuna, piše Vjesnik.

Donošenje novog pravilnika o ambalažnom otpadu trebao je donijeti i promjene u sustavu koji je tisućama ljudi omogućavao da svoj obiteljski proračun ''podebljaju'' skupljanjem PET boca i limenki za piće. Takva se praksa pokazala pogrešnom jer je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost posljednjih godina stvorila gubitak od 750 milijuna kuna.

Ministrica Holy pojasnila je kako je Novi zakon o otpadu u izradi i neće mijenjati stavku koja se odnosi na povrat ambalaže te da bi taj zakon trebao biti donesen u lipnju. Napomenula je da su svi u Hrvatskoj fokusirani na ambalažni otpad, a Ministarstvo želi uspostaviti cjeloviti sustav gospodarenja ne samo tom vrstom nego svim otpadom.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 44

LU
luftbrenzer
16:43 12.03.2012.

Interesantno, kad treba uzeti 0.50 kune po svakoj boci, nema nikvih problema, ali kada za tih pola kune treba nešto i odraditi, tu počinju problemi i ogromni gubici. Netko tu gadno krade.

AL
alapača
16:54 12.03.2012.

kad netko ne ispeče, a reče - tad ne budi nadu da će svoj ministarski posao odraditi kako treba.

BZ
Branko Zajec
16:40 12.03.2012.

Sreća. 100.000 umirovljenika, nastavit će sa preživljavanjem.