Sabo čestitao Božić:

'Mir Božji, Hristos se rodi!'

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
'Mir Božji, Hristos se rodi!'
06.01.2014.
u 11:57
Pravoslavni vjernici danas proslavljaju Badnjak u okviru kojega se, u zavisnosti od sela do sela, provodi niz običaja. Uz molitve u pravoslavnim crkvama biti će upriličeno paljenje badnjaka, a potom i podjela malih badnjaka koji su prethodno pripremljeni.
Pogledaj originalni članak

Povodom pravoslavnog Božića gradonačelnik Vukovara Željko Sabo uputio je svim svojim sugrađanima, koji blagdan Kristovog rođenja slave po julijanskom kalendaru, iskrene čestitike i najbolje želje.

- Tradicionalnim pozdravom Mir Božji, Hristos se rodi!  želim vam da blagdan Božića proslavite u zdravlju i miru, obiteljskoj sreći i radosti, ispunjeni nadom i optimizmom - stoji u čestitiki Saboa.

Pravoslavni vjernici danas proslavljaju Badnjak u okviru kojega se, u zavisnosti od sela do sela, provodi niz običaja. Uz molitve u pravoslavnim crkvama biti će upriličeno paljenje badnjaka, a potom i podjela malih badnjaka koji su prethodno pripremljeni. U nekim mjestima održava se i običaj vertep kao i tradicionalne vožnje automobilima u kolonima. Radi toga je u više naselja u Podunavlju, koji su nastanjeni većinskim srpskim stanovništvom, prisutan i pojačan nadzor policije.

Božićni dan započinje jutarnjom molitvom i čitanjem poslanica patrijarha i vladike SPC i tradicionalnim pozdravom Mir Božji, Hristos se rodi. Božić se proslavlja u krugu obitelji i uz bogate trpeze.

>>Poljski katolici i ruski pravoslavci pružaju si 'ruku pomirenja'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

DU
Deleted user
13:01 06.01.2014.

Zanima me kakvo će biti slavlje Božića sa srpske strane ove godine......najvjerojatnije kao i prošle s kokardama, pucnjavom i antihrvatskim pjesmama! naravno neće biti tu nićega sporno za vas Sabo i za vaše drugare

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
12:40 06.01.2014.

Zar ovaj kriminalac još nije u zatvoru?

DA
DAJIDZA
13:50 06.01.2014.

Sabo prava komunjara uvlaci se u guzicu Srbima !!