novo kazneno djelo

MIP od Sabora ponovno traži skidanje imuniteta I. Drmiću

Foto: Davor Javorović/Pixsell
MIP od Sabora ponovno traži skidanje imuniteta I. Drmiću
30.06.2011.
u 15:13
Za svako kazneno djelo mora se nanovo predlagati Saboru skidanje imuniteta.
Pogledaj originalni članak

Saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) danas je Saboru predložilo da odobri i novi zahtjev USKOK-a te HDSSB-ovu zastupniku Ivanu Drmiću zastupnički imunitet skine i radi pokretanja kaznenog postupka zbog sumnje da je počinio i treće kazneno djelo – poticanje na protuzakonito posredovanje.

Svoj zahtjev USKOK je naknadno dopunio te od Sabora prije dva dana zatražio da se Drmiću imunitet skine i kako bi ga se procesuiralo i za ovo kazneno djelo.

Naime, mediji navode da to tužiteljstvo Drmića tereti za pokušaj utjecaja na pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučaju Branimira Glavaša. MIP je, kao i uvijek na zahtjev DORH-a i USKOK-a, i današnju odluku donio jednoglasno.

Ivana Hanžeka (SDP) zasmetalo je pak što će Sabor dva puta skidati imunitet jednom te istom zastupniku te da će se to teško objasniti javnosti. Upitao se retorički "Je li u ovoj državi netko u stanju odraditi posao od prve bez greške".

No HDZ-ovac Damir Sesvečan, predsjednik MIP-a, podučio ga je da se za svako kazneno djelo mora nanovo predlagati Saboru skidanje imuniteta.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OG
Oger
15:39 30.06.2011.

Pa kako dodjavola moze netko je kaznjen opet postati zastupnikom u Saboru? Ma koji je to moral u Hrvata??!!

FE
Felicijen
16:44 30.06.2011.

Pa koliko ovaj tip ima imuniteta? Tome ni gripa ništa ne može...

OB
-obrisani-
06:46 01.07.2011.

ipak mislim da najviše imuniteta ima HDZ-e