ULAZI U SABOR

MIP jednoglasno prihvatio zahtjev Palfi za prestankom mirovanja mandata

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Branimir Bunjac i Vladimira Palfi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vladimira Palfi
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Vladimira Palfi
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Vladimira Palfi
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Vladimira Palfi
12.06.2019.
u 13:10
Saborski mandat Bunjcu ističe 18. lipnja, a odluku MIP-a još mora potvrditi glasovanjem i Hrvatski sabor, najvjerojatnije u petak.
Pogledaj originalni članak

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je prihvatilo zahtjev Vladimire Palfi Sinčić za prestankom mirovanja zastupničkog mandata u Saboru, te prestankom obnašanja zastupničke dužnosti njenog zamjenika Branimira Bunjca. Bunjac je, podsjetimo, prošli petak napustio Živi zid zajedno s Ivanom Pernarom, nakon što su se sukobili s bračnim parom Sinčić oko mandata u Europskom parlamentu. Bunjac i Pernar optužili su Palfi za diktaturu u stranci, dok je Palfi ustvrdila kako je Bunjac prekršio stranački dogovor odbivši se odreći mandata u Bruxellesu u Europskom parlamentu.

Saborski mandat Bunjcu ističe 18. lipnja, a odluku MIP-a još mora potvrditi glasovanjem i Hrvatski sabor, najvjerojatnije u petak. Nakon što je Bunjac objavio kako izlazi iz Živog zida. Sinčić je objavio kako će njegov mandat preuzeti "netko treći" s liste s posljednjih parlamentarnih izbora iz treće izborne jedinice, no kako su na izbore izlazili u koaliciji sa strankama Promijenimo Hrvatsku i Snaga, te kako je dio članstva još 2016. napustio stranku, tek treba otkriti tko bi bio taj "netko treći" tko će u ime Živog zida sjediti u Saboru. Palfi prije toga mora podnijeti ostavku, odnosno odreći se svog saborskog mandata koji je upravo aktivirala, jer se u Saboru mandat samo jednom može stavljati u mirovanje, a tu je mogućnost iskoristila kad je svoj mandat 2016. prepustila Bunjcu.

Branimir Bunjac o izlasku iz Živog zida

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

MO
moškov
13:37 12.06.2019.

palficki je pala zlica u med...sincicu jos i vise....mogu kandidirati za prestiznu nagradu ...uhljebi 21.stoljeca... zivi zid je kaput...definitvno..

DU
Deleted user
13:27 12.06.2019.

E sad bu u Hrvatskoj super jer je Palfica u Saboru!!! Buahahahahahahahahahahahahaha.....

GL
glištun
14:41 12.06.2019.

Rekla da je saborsko mjesto ne zanima!?