PUTOVANJA U KORONI

Ministrica Brnjac o 'Covid putovnici': Pozdravljamo prijedlog, zalagat ćemo se da ne bude diskriminatoran

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Ministrica Brnjac o 'Covid putovnici': Pozdravljamo prijedlog, zalagat ćemo se da ne bude diskriminatoran
17.03.2021.
u 17:40
Ministrica kaže i da će hrvatska Vlada 'pravovremeno donijeti detaljnu odluku o uvjetima za ulazak turista u RH', koja će vrijediti do uspostavljanja zajedničkog europskog modela
Pogledaj originalni članak

Europska komisija usvojila je danas prijedlog “digitalnog zelenog certifikata” ili potvrde koja bi trebala olakšati putovanja u EU. Prijedlog zajedničkog EU okvira za priznavanje certifikata, koji bi trebao olakšati putovanja za vrijeme pandemije, pozdravlja i hrvatska ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

- Hrvatska pozdravlja svaki dokument koji će olakšati turistička kretanja putem ujednačenih i predvidljivih pravila. U predstojećim raspravama u Vijeću koje mora usuglasiti konačnu verziju zalagat ćemo se da najavljeni certifikat ni u kojem obliku ne predstavlja ograničavajući faktor slobodnom kretanju, kao i da on ne bude diskriminatoran - komentirala je ministrica Nikolina Brnja.

Ministrica kaže i da će hrvatska Vlada 'pravovremeno donijeti detaljnu odluku o uvjetima za ulazak turista u RH', koja će vrijediti do uspostavljanja zajedničkog europskog modela.

Podsjetimo, prema danas objavljenim informacijama, potvrda bi sadržavala podatke o tome da je neka osoba ili cijepljena protiv COVID-19 ili ima svježi negativni PCR test ili je preboljela COVID-19 i razvila antitijela. Posjedovanje “digitalnog zelenog certifikata” ne bi trebao biti preduvjet za slobodu kretanja, ali bi to trebalo olakšati putovanja unutar EU.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar FrancJunior
FrancJunior
17:55 17.03.2021.

Kao prvo i najvaznije bi bila odluka o tome, da srbijanci mogu bez ikakve potvrde uci u Hrvatsku i tuda se kretati gdje , kuda i kada hoce! Ukoliko Hrvatska ne postupi tako, srbijanci ce, sa Vodjom Vucicem na celu, ozigosati hrvatsku kao ustase, soviniste, rasiste itd., te to saopciti cijelome svijetu!

ZG
zg1985
18:48 17.03.2021.

hocemo li dobiti i zutu zvijezdu oko rukava?

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
18:47 17.03.2021.

Kad se brnjičarima govorilo da se to planira napadali su te kao ravnemljaša i PLANdemiju nazivali teorijom zavjere. Sad su to zaboravili i prave se blesavi.