U ILICI

Ministar Ostojić otvorio proširenu Kliniku za tumore

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Klinika za tumore - Rajko Ostojić (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Klinika za tumore - Rajko Ostojić (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Klinika za tumore - Rajko Ostojić (1)
14.02.2012.
u 16:07
U ponedjeljak su počele raditi ambulante, a sljedeći tjedan otvorit će se laboratoriji i pet novih operacijskih dvorana
Pogledaj originalni članak

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u utorak je službeno otvorio obnovljenu zgradu Klinike za tumore, prenio je HRT. Natječaj za novi namještaj još nije raspisan pa je renovirana zgrada zasad opremljena inventarom iz stare klinike.

Time je i službeno okončan proces renoviranja koji je na zgradi klinike u Ilici 197 počeo prije 22 godine. Iako je Ingra, koja je izvođač radova, prije dvije godine renovaciju privela kraju, odbila je ministarstvu predati zgradu zbog duga od šest milijuna kuna. Na kraju se u sukob upetljao i DORH koji je prošlog tjedna prisilio Ingru da ključeve klinike vrati u ministarstvo.

>>Na intervenciju DORH-a Ingra vratila zgradu Klinike za tumore

Ministar Ostojić nije krio zadovoljstvo te je u obraćanju novinarima istaknuo da je naša središnja ustanova za liječenje zloćudnih tumora konačno otvorena za javnost. Objasnio je da je riječ o investiciji vrijednoj 160 milijuna kuna te kako će se pitanje isplate spornih šest milijuna kuna koje Ingra potražuje riješiti dogovorom.

U ponedjeljak su počele raditi ambulante, a sljedeći tjedan otvorit će se laboratoriji i pet novih operacijskih dvorana. U njima će se godišnje obaviti oko 3000 operacija dok se u bolnici godišnje hospitalizira oko 8500 pacijenata. Ministar je istaknuo da će se u klinici sada manje čekati na MR, CT, mamografiju te ultrazvuk dojke i abdomena.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

KO
korisnik2
23:06 15.02.2012.

ministar ministrira. sve po propisima.

VE
velikazmija
16:24 14.02.2012.

ovo je rekord--- pa kad je prije napravi oće li sve ovako brzo ići --

VE
Vexans
16:51 14.02.2012.

Trebamo se sjetiti turobnih podrumskih prostora na Rebru koji su služili onkologiji.Teško si bolestan,a tamo vlaga,polusvjetlo,gužve,patnja.Čovjek se osjećao otpisanim i bespomoćnim.Nešto samo malo bolje je bilo u starim onkološkim ambulantama Instituta.Ovo sada će pomoći i osoblju i pacijentima.Bravo g.Ostojiću!