Primjer drugima

Ministar Jovanović: Škole poput ove odgajaju i vrhunske sportaše

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Ministar Jovanović: Škole poput ove odgajaju i vrhunske sportaše
20.03.2013.
u 13:36
Natjecanje, koje traje dva vikenda, stoji oko 140.000 kuna, a u plaćanju obveza pomoći će i ove godine Karlovačka banka
Pogledaj originalni članak

Rad karlovačke Rukometne škole koja već godinama organizira državno natjecanje primjer je svim ostalim sportskim organizacijama u Hrvatskoj. Ona je i odraz onoga što mi u Ministarstvu obrazovanja želimo postići; da mališani nakon kvalitetne nastave imaju dovoljno vremena baviti se sportom, dakle zdravo i kvalitetno trošiti slobodno vrijeme - kazao je ministar Željko Jovanović u Karlovcu na potpisivanju sporazuma o pokroviteljstvu za 13. otvoreno prvenstvo Hrvatske u mini i super mini rukometu koje će se 14. i 21. travnja održati u Karlovcu u organizaciji Rukometne škole Karlovac i Rukometnog saveza.

U podmirivanju troškova natjecanja, koje okuplja oko 4000 mališana iz čitave Hrvatske koji sudjeluju u natjecanjima i koje stoji oko 140.000 kuna, sudjelovat će, uz druge sponzore i Karlovačka banka koja godinama pomaže u realizaciji projekta. Rukometna škola okuplja oko 500 mališana i najtrofejnija je sportska organizacija u svojoj kategoriji.

 – Mališani će igrati utakmice u tri dvorane, u školskoj -sportskoj dvorani na Rakovcu, te u dvoranama na Dubovcu i u Grabriku. Prijave još traju, no vjerujem da ćemo imati oko 200 ekipa - kazao je Miloš Đanković, predsjednik Rukometne škole Karlovac. Mališane je pozdravio i Sandi Šola, predsjednik Rukometnog saveza.

 – Karlovac je već dao dosta reprezentativaca svih uzrasta. Uvjeren sam da se među vama krije neki novi Duvnjak, Vori, Valčić ili Balić. Treba samo trenirati i biti predan sportu - kazao je Šola. Počasni pokrovitelj natjecanja je i predsjednik Ivo Josipović.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.