Milijan Brkić:

'Počašćen sam nominacijom. Reći ću pod kojim uvjetima želim biti ministar branitelja'

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
'Počašćen sam nominacijom. Reći ću pod kojim uvjetima želim biti ministar branitelja'
25.02.2016.
u 19:53
Bit ću ministar ako će se raditi na zaštiti i dostojanstvu branitelja, zaštiti obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te reaktivaciji branitelja u hrvatsko društvo, rekao je Brkić
Pogledaj originalni članak

HDZ-ov kandidat za ministra branitelja Milijan Brkić progovorio je o toj kandidaturi. Za Dnevnik Nove TV kazao je kako je počašćen kandidaturom, ali da njega nitko nije ništa pitao.

– Branitelji su časna kategorija, to su ljudi koji su stvarali hrvatsku državu, stranka me kandidirala, ali isto tako postoji procedura za sve one koji su izabrani za ministra, a to je razgovor s kolegama iz Mosta. Most me podržao i hvala im na tome. Također, moram doći do predzadnje stube, a to je Tihomir Orešković, no zadnju riječ reći će Sabor – kazao je Brkić i dodao:

– Nitko me još nije ništa pitao, reći ću pod kojim uvjetima ću prihvatiti to mjesto, pod kojim uvjetima neću. No, počašćen sam nominacijom.

– Bit ću ministar ako će se raditi na zaštiti i dostojanstvu branitelja, zaštiti obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te reaktivaciji branitelja u hrvatsko društvo – objasnio je pod kojim uvjetima će prihvatiti poziciju ministra te istaknuo kako neće prihvatiti tu poziciju ako ne budu ispunjeni svi njegovi zahtjevi što se tiče ministarstva branitelja.

– Razgovarat ćemo o programu za vraćanje dostojanstva hrvatskim braniteljima. Procedura se mora poštivati, hrvatski narod ne zanima ime i prezime ministra, bitno je da sustav funkcionira, bitno je da branitelji budu integrirani u sve pore hrvatskog društva – kazao je.

Komentirao je i odnos sa šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

– Karamarko i ja se znamo 23 godine, prijatelji smo, u cijelu priču ušli smo zajedno, on je hvala Bogu izabran, zadnjih pet izbora je pobijedio, no neki zločesti mediji i šaptači konstruiraju priče o raskolu između nas dvojice – rekao je.

Osvrnuo se i na pokretanje postupka za oduzimanje njegove diplome.

– Zanimljiva je koincidencija i termin kada se to pokreće, ne sramim se svog zvanja ni diplome. Koliko znam, nisam prepisao diplomski rad, komisija i članovi imali su moj rad na uvid i mogli su pitati sve. Već sam prošao pravnu proceduru Upravnog suda u Zagrebu gdje je utvrđeno da nije poštivana procedura od onih koji bi trebali znati tu proceduru. Ja tvrdim da je moj rad u redu, ali konačnu odluku će donijeti sud – rekao je Brkić i zaključio:

– Ovo je zlouporaba sustava u političkom obračunu.

Ponovio je kako je zamrznuo mandat u Saboru jer smatra da ne može jednako dobro obavljati funkciju glavnog tajnika HDZ-a i saborskog zastupnika u isto vrijeme.

Komentirao je i rad Vijeća za suradnju.

– Vijeće za suradnju tijelo je savjetodavnog karaktera, predlagat će politike i određene kandidate za funkcije i tijela hrvatske Vlade. Most ne komplicira situaciju, bilo je porođajnih muka, no zajedno smo preuzeli odgovornost, imamo dobru suradnju, uspostavili smo i donijeli kvote, onda se kreće na javna poduzeća, uprave i sve ostalo – kazao je.

Rekao je da je Vijeće za suradnju predložilo i Roberta Pauletića za zamjenika ministra, no konačnu odluku donio je sam ministar turizma. 

>> Karamarko o Brkiću: Vjerujem da će biti odličan ministar

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 205

Avatar arhaika
arhaika
20:59 25.02.2016.

ako je mentor ozbiljan i ozbiljno shvaca mentorstvo nema samse za plagijat. zazo se i zove vodjenje, mentoriranje. mentor treba i poznavati svog diplomanta, razg o temi da vidi koliko diplomant razumije temu. i sama obrana rada sluzi tome. dakle, ozbiljnoj komisiji tj povjerenstvu za obranu se ne moze dogoditi takav propust.

Avatar Bruno
Bruno
21:54 25.02.2016.

Predhodnik je imao ptspt pa nije smetalo , plus htio priznati branitelje sao krajine, necete lopine!

Avatar TucTuc
TucTuc
22:15 25.02.2016.

Upravo zbog podjela ma "mi i vi", zbog podmetanja, lazi i svih uvrijeda... Hrvatska zasluzuje lustraciju! Amen.