opet komentirao aferu

Milanović o odlasku u 'klub': Zvao me prijatelj iz Dalmacije. Bilo je viška hrane koja se trebala baciti

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta
Milanović o odlasku u 'klub': Zvao me prijatelj iz Dalmacije. Bilo je viška hrane koja se trebala baciti
26.09.2020.
u 11:26
Premijer će morati donijeti odluku. Nije ni to lako, smatra Milanović
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Zoran Milanović ponovo je komentirao slučaj Janaf, kao i nedavni sukob s premijerom Andrejem Plenkovićem. 

- Trebamo vidjeti kako država funkcionira. To je tema između premijera i mene. Ja ću se zato njemu prilagoditi. Kad govorimo o diobi vlasti, imamo i načelo suradnje. Nekome se na vrhu Vlade mora vjerovati, a to mora biti premijer. Ne može se izvlačiti da je bio u Bruxellesu - kazao je i naveo suradnja mora postojati. 

- Premijer i njegovi suradnici govorili su na razini kumrovečkih parola. Možemo ovu temu raspraviti sami ili sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost, i o tome sam mislio, ali nisam siguran da bi to bilo plodno. Rješenje problema curenja informacija je da Plenković i politika zaštiti poredak, a i sebe. Nisam ja imenovao Kovačevića“, rekao je predsjednik Milanović i dodao je da je premijer rekao da se moraju vidjeti.

- Moja nije zadnja, njegova će biti, ali neću prestati govoriti. Ovo je naprosto test u kojem je Hrvatska pokazala da je u problemu. . 

Upitan o tome da je kritizirao DORH o tome odakle cure informacije, zapitao se 'odakle bi curile ako ne cure iz DORH-a'. 

- A odakle cure? S Kaptola!?

O svom odlasku u 'klub' rekao je sljedeće: - Zvao me prijatelj iz Dalmacije. Tamo je bilo puno hrane koja se trebala baciti. Bilo je praktičnije tamo doći

-  Pogled sa Slovenske 9 je bezvezan. To je jedna rupa, tamo su Plenkovićevi ministri dolazili kao zadnji magarci i to nepotrebno. Pa kako ne bi pukle mjere nakon deset mjeseci? Ako planirate vojnu operaciju dvije godine, neprijatelj će to skužiti. To isto vrijedi i za kriminalne istrage. Premijer će morati donijeti odluku. Nije ni to lako. 

Komentirao je i ovlasti predsjednika za pomilovanje, nazvavši ih 'monarhističkima'. Ustvrdio je kako ima pravo pomilovati koga želi bez obzira na povjerenstvo, te je kazao kako je on za to da mu ih uzmu. 

- Rekao sam 'uzmite mi neke ovlasti'. Neke ljudi neću nikad pomilovati. Nisu sva djela ista - kazao je i onda usporedio kaznena djela s vinima te nadometnuo: - Nije sve isto. 
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 116

ČE
četvrti
11:40 26.09.2020.

Zašto svi ova događanja nazivaju Aferom Janaf, kada je to Afera Milanović. Hvala Škori.

TA
Tarica1912
11:41 26.09.2020.

Bolje i njemu,nego gicama!

VE
verica2
11:31 26.09.2020.

Znači, čovjek je došao da se ne baci hrana! Ako je i od Milanovića, previše je!