UZVRAĆA PLENKOVIĆU

Milanović: Hrvatska vojska ne patrolira ulicama. Za red i mir zadužena je policija

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Predsjednik Zoran Milanović tijekom posjeta Jasenovcu obratio se medijima
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Okučani: Predsjednik Milanović položio vijenac povodom 26. obljetnice VRO "Bljesak"
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Okučani: Predsjednik Milanović položio vijenac povodom 26. obljetnice VRO "Bljesak"
03.05.2021.
u 20:11
Sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac, umjesto da policiju puste da radi svoj posao po zakonu i bude NAŠA, smatra Milanović
Pogledaj originalni članak

Nakon što je premijer Andrej Plenković rekao kako Zoran Milanović politizira hrvatsku policiju te da policija nije Plenkovićeva niti Pupovčeva kao što vojska nije Milanovićeva, oglasio se i predsjednik.

– Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska. Tu je da čuva cjelovitost i suverenitet naše države i kao vrhovni zapovjednik učinit ću sve da ostane hrvatska, ponosna i profesionalna, iznad svake politike. I tu staje sva istina iz Plenkovićevih usta. Hrvatska vojska ne patrolira ulicama. Za sigurnost, red i mir naših građana zadužena je hrvatska policija kojom upravljaju Plenković i njegov ministar. A za njih je sramotni događaj u Borovu selu prijepodne bio kršenje javnog reda i mira, a popodne postao javno poticanje na nasilje i mržnju. Valjda nakon što im je Pupovac to prinio pozornosti. Dakle, sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac, umjesto da policiju puste da radi svoj posao po zakonu i bude NAŠA. Nakon pet godina vladanja, eto, spomenuo se Plenković i spomenika Šoškočaninu. Ali opet ne u namjeri da pokrene njegovo uklanjanje, prije će biti da osnuje još jedno povjerenstvo koje će na koncu utvrditi kako se i mauzolej neplivača Šoškočanina tamo iznimno može koristiti u komemorativne svrhe – napisao je predsjednik Milanović na Facebooku.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

SA
santek
21:11 03.05.2021.

Ovaj opet o pravima a njegova policija hvatala branitelje po crkve Svetoga Marka i onda se čudi što su htjeli raznijeti plinom zg.. Što su trebali jučer mlatit po Vukovaru kao njegov ministar Ostoja Darka Pajčića i ubila ga. Dali je to trebalo po njemu i jučer se desiti?? Na kojem je pravu ovaj studirao i tko je njega pustio da prolazi ja se divim tim profesorima mora da je tata dobro podmazao da ovaj postane pravnik kojega nitko ne potrebuje iz cijeloga svijeta.. Samo citira da je vrhovni zapovjednik.. Što bi on da ima i da je na čelu jedne država i sile kao što je Amerika,Kina Rusija ili Njemačka on bi na trepavicama hodao i to ponavljao kao da boli nekoga ona stvar što je i tko on.. Već je pitanje dali bi ti generali i ta vojska poslušala njegove naredbe i zapovjedi ja mislim da NE Bi..

SV
Svedo
20:41 03.05.2021.

sada je za vojsku a dezerter je i to bez zds!

GU
General_U
21:47 03.05.2021.

Tvoja i ostojina policija je tukla branitelje ubili ste Pajćića a ubojicu nagradili svastika je vaše maslo. Mađari su vam policajce razoružli vlak zaplijenili. Reka bi ti drug ostoja krivaj je rakija . Ali kod tebe je nešto opasnija dijagnoza od rakoje se nakon dan otrizniš a tebi nema pomoći....