susret u mariboru

Milanović Janši: Ima nas 6,5 mil., to je malo i moramo surađivati

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
milanović, janša (1)
Foto: AFP/PIXSELL
janša, milanović (1)
Foto: AFP/PIXSELL
janša, milanović (1)
Foto: AFP/PIXSELL
janša, milanović (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
milanović, janša (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
milanović, janša (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
milanović, janša (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
milanović, janša (1)
15.05.2012.
u 12:23
– Pred nama je teško razdoblje, kriza je svuda, pa i u Sloveniji. Za godinu dvije bit će iza nas – dodao je hrvatski predsjednik Vlade
Pogledaj originalni članak

Problem štediša Ljubljanske banke nastavit će se rješavati kao što je to predviđeno u pregovorima za pristup Hrvatske Europskoj uniji. To rješava sve ono što se pojavilo kao otvoreno pitanje. Ako bude tehničkih problema, riješit ćemo to na razini ministara vanjskih poslova i mješovite komisije, kazao je slovenski premijer Janez Janša nakon sastanka u Mariboru s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem.

Dio otvorenih pitanja, naglasio je Janša, s Hrvatskom će riješiti bilateralnim pregovorima, a dio sukcesijom. Na pitanje ucjenjuje li Slovenija Hrvatsku ratifikacijom pristupnog sporazuma u EU, Janša je kazao da će Slovenija to učiniti u roku, odnosno do druge polovice iduće godine.

– Slovenija ne može biti prva koja će ratificirati pristupni ugovor, a neće se ništa dogoditi ni ako budemo posljednji. Ne utječe brzina ratifikacije na brzinu pristupanja – kazao je Janša napominjući da je slovenski strateški interes da Hrvatska uđe u EU, a poslije i druge države s ovih prostora.

– U našem je interesu da Hrvatska što prije uđe u EU, Schengen i eurozonu – poručio je slovenski premijer. Hrvatska je peti najznačajniji gospodarski partner Slovenije i s Milanovićem je Janša, kako su kazali, razgovarao o suradnji u energetici, infrastrukturi i zaštiti okoliša.

– Odnosi su nam dobri, a raduje nas što se gospodarska suradnja povećala. To znači da postoji mogućnost sinergija – kazao je Janša koji će slovenskim iskustvima pomoći Hrvatskoj da iskoristi europski novac. Kroz desetak dana slovenska će Vlada imenovati svoje članove zajedničke "slovensko-hrvatske" komisije za otvorena pitanja, a nakon toga će dvije države organizirati i zajedničku sjednicu Vlade. Milanović je kazao da Hrvatsku obvezuje dogovor bivše Vlade te da se nada da će Slovenija što prije ratificirati hrvatski pristupni ugovor.

– Zajedno nas je 6,5 milijuna, to je malo i moramo vidjeti mogućnosti sinergije. Ozbiljnih otvorenih pitanja nema i pred nama je vrijeme drugačije, kvalitativne suradnje – kazao je Milanović.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 103

OB
-obrisani-
12:50 15.05.2012.

Milanovic puno rekao a nista postigao ! Svi znamo da proces oko granice je na medjunarodnom sudu.. Svi znamo da imamo problem izmedju nas i SLO o dugu Ljubljanske banke Svi znamo da imamo problem oko Krskog Svi znamo da imamo problem ostavstvine bivse SFRJ Svi znamo da Hrvati zive u Sloveniji Ali ne znamo odgovore na ova pitanja !! Ili je sutnja zlata vrijedna kako je rekao pjevac VUCO !!

IM
immortella
12:51 15.05.2012.

Čula sam da je Ostojić najavio da će dati ostavku zbog zamjene mrtvih beba. Rekao je da će biti sankcija! O ne mogu vjerovati da su SDP-ovci konačno postali moralni!!! Je li to moguće???

BL
Blekpanther
12:46 15.05.2012.

Jos jednom podvili rep pred slovencima i ko pokisle pudlice pravac Zagreb, Bravo!