Natjecanje poštara

Mijo Jagatić iz Zagreba drugu je godinu za redom najbrži poštar

poštari
poštari
poštari
25.09.2010.
u 20:44
U brzom hodanju natjecalo se tridesetak poštara, među njima četiri poštarice. Morali su prehodati stazu dugu pet kilometara.
Pogledaj originalni članak

Najbrže će vam poštu donijeti Mijo Jagatić, poštar iz Zagreba koji je danas pobjedio u natjecanju poštara i poštarica u brzom hodanju koje se održavalo u Umagu. Ova atraktivna disciplina dio je tradicionalnih Sportskih susreta radnika Hrvatskih pošta koji se održavaju već 11.ti , a Umag im je domaćin drugi puta. Iako je loše vrijeme zaprijetilo održavanju manifestacije , ona se ipak održala nekoliko sati kasnije nego što je bilo planirano. Domaćini poštarima bili su objekti Istraturista, a brzo hodanje održalo se u naselju Katoro. Ispred hotela Sol Aurore, 30.tak poštara , među kojima i 4 žene, krenulo je 5 kilometara dugom stazom. Atraktivne takmičare odjevene u službene plave uniforme Hrvatske pošte i sa poznatom torbom preko ramena, Umažani ali i druge kolege poštari su sa simpatijama pratili i bodrili.

Hodalo se nekoliko krugova označenom stazom pored hotela Sol Aurora i Sol Garden Istra.

Na kraju je kroz cilj prvi prošao Mijo Jagatić iz Zagreba, pobjednik i prošlogodišnjeg natjecanja, te time obranio titulu najbržeg hrvatskog poštara . ( V.B.)

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TU
tunjomarkovic
22:10 25.09.2010.

ma bravo biće stari ponosan

DH
dalibor.hren
08:19 26.09.2010.

Mijo je u kondiciji jer nosi puno penzija.