IVAN TURUDIĆ

'Mi smo poslali dijelove originalnog spisa, dio sigurno postoji u policiji'

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Ivan Turudić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Sudac Ivan Turudić
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Ivan Turudić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Ivan Turudić
05.10.2018.
u 11:34
Rekao je i kako je moguće da se spis izgubio u preseljenju te da se to događa.
Pogledaj originalni članak

Sud nije izgubio spis u dijelu u kojem ga je zastupao, jučer smo ga pronašli i na zamolbu Državnog odvjetništva dostavili dijelove spisa koje je zatražilo Općinsko državno odvjetništvo, kazao je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić za N1 televiziju.

Rekao je kako on spis nije gledao i dodao da je sudac koji je radio na njemu otišao u mirovinu.

- Bio je zahtjev za provođenje hitnih istražnih radnji ispitivanja radi sumnje da je počinjeno kazneno djelo odavanja službene tajne od strane nepoznatog počinitelja. Sačinjen je zapisnik koji je tada i jučer poslan na Općinsko državno odvjetništvo - kazao je Turudić.

Dodaje da se nije spominjalo ime Milijana Brkića nego se predmet vodio protiv nepoznatog počinitelja.

Rekao je i kako je moguće da se spis izgubio u preseljenju te da se to događa.

- Može se spis rekonstruirati, mi smo poslali dijelove originalnog spisa, dio sigurno postoji u policiji. Ako su novinari mogli dobiti dijelove spisa, može i DORH - rekao je Turudić za N1.

Pogledajte i video: Kronologija afere lažnih SMS-ova

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

SO
SoloHan
11:59 05.10.2018.

Svi koji rade u državnom odvjetništvu su ili nesposobni ili skloni kriminalu, u protivnom bi bili odvjetnici, i mlatili lovu a ne radili za plaću pomoćne peračice toaleta u Irskoj.

RI
rimac444
19:48 05.10.2018.

Trebalo bi hitno pritvoriti bajića i cvitana najmanje na 30 dana de ne mogu utjecati na svjedoke, jer je UDBA s njima na čelu otuđivala dokaze i dokumentaciju koja tereti komunističku partiju , a da može koristiti dokumentaciju za kreiranje afera protiv protivnika partije i pravosuđa.

RI
rightside
19:02 05.10.2018.

turudicu, na tvom mjestu se uopce nebi mjesao u ovo,,visde sad da je bajic i njegova "prijateljica" stajali iza svega pa neka ih se privede i saslusa,,)))) no mislim da ni nju ni bajica nece dirat,jasno je ko "vodi kolo")))))