BIVŠI PREDSJEDNIK

Mesić: Kraljicu Elizabetu nije puno zanimala Hrvatska, razgovarala je o Jugoslaviji

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Mesić: Kraljicu Elizabetu nije puno zanimala Hrvatska, razgovarala je o Jugoslaviji
19.09.2022.
u 12:19
Bila je vladarica koja nije donosila odluke, nije sudjelovala u aktivnoj politici Velike Britanije, kao simbol bila je autoritet. Davala je pak mišljenje o mnogim stvarima, kazao je Mesić
Pogledaj originalni članak

U Westminsterskoj opatiji u Londonu održava se ispraćaj kraljice Elizabete II. Bit će pokopana navečer u kapeli svetog Jurja pokraj dvorca Windsor.

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić kazao je u RTL-ovim izvanrednim vijestima kako je kraljica Elizabeta bila simbol imperija, Velike Britanije koja je nekada vladala nad pola svijeta. 

– Bila je vladarica koja nije donosila odluke, nije sudjelovala u aktivnoj politici Velike Britanije, kao simbol bila je autoritet. Davala je pak mišljenje o mnogim stvarima. Kada je sa mnom razgovarala, nije je mnogo zanimala Hrvatska, razgovarala je o Jugoslaviji, zanimalo ju je zašto se raspala Jugoslavija iz prve ruke – kazao je Mesić i dodao: 

– Rekao sam joj da se mogla na drugi način rasformirati, ali oni kojima to nije odgovaralo, koji su htjeli širiti granice, Tuđman i Milošević, nisu prihvaćali konfederaciju. 

Inače, državni pogreb kraljice Elizabete, jedan od najvećih logističkih izazova u britanskoj povijesti, održava se u Westminsterskoj opatiji, a među 2000 gostiju su i japanski car Naruhito, francuski predsjednik Emmanuel Macron, američki predsjednik Joe Biden. Ondje je i hrvatski predsjednik Zoran Milanović sa suprugom. Sprovod osigurava više od 10.000 policajaca iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva jer se očekuje rekordan broj ljudi.

VIDEO Osiguranje u Londonu: Velik broj policajaca, vojske na ulicama održava red i mir za vrijeme sprovoda kraljice Elizabete II.


 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

DU
Deleted user
12:38 19.09.2022.

Bar nije svjedolcila protiv Hrvatske na medjunarodnom sudu, kao ti. Tebe Hrvatska zanima....

DU
Deleted user
12:46 19.09.2022.

nije samo u BiH komsic...komsic je i u Hrvatskoj lupeta o propaloj tvorevini ...sve sa ciljem omalovazavanja dr.Tuđmana ... ali to je vec komsiceva otrcana prica....

LI
LikaDika
13:17 19.09.2022.

Stipe vrime je da odes...