Slučaj Juncker

Merkel Cameronu: Narušavate duh EU

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Angela Merkel
Foto: Maurizio Gambarini/DPA/Pixsell
Jean-Claude Juncker i Angela Merkel
10.06.2014.
u 19:40
Juncker pijandura, piše Sunday Times, a tabloid The Sun ocrnio ga je kao nacista jer su mu otac i djed bili na Hitlerovoj strani
Pogledaj originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je britanskog premijera Davida Camerona da prestane iznositi “prijetnje” zbog kandidature Jean-Claudea Junckera za novog predsjednika Europske komisije jer prijetnje nisu u skladu s “europskim duhom”.

Tu dosad najoštriju osudu Cameronovih pokušaja blokade Junckera kancelarka je izrekla stojeći pored Camerona na konferenciji za novinare u švedskom mjestu Harpsund, ljetnoj rezidenciji švedskoga premijera, gdje su lideri tih triju zemalja i Nizozemske razgovarali o političkoj konfrontaciji zbog Junckera. Cameron pokušava blokirati njegovu kandidaturu za mjesto predsjednika Komisije i prijeti da će V. Britanija još brže glasati o izlasku iz EU ako taj političar bude izabran za nasljednika Barrosa.

I britanski mediji uključili su se u kampanju pa tako potenciraju ranije objavljivane informacije o tome da Juncker zna popiti tijekom radnih sastanaka (“Junck the drunk”, Juncker pijandura, piše Sunday Times), a tabloid The Sun praktički ga je ocrnio kao nacista jer je “otkrio” da je Junckerov otac bio mobiliziran tijekom 2. svjetskog rata, a da je Junckerov punac dobrovoljno stao na stranu nacista 1940.

“Što rade britanski mediji kad te žele uništiti: proglase te nacistom. Odvratno”, komentirao je Junckerov šef kampanje Martin Selmayr.

>> Na primjeru Junckera lome se dva pogleda na demokraciju u Europskoj uniji

>> Cameron: Ako Juncker bude šef Komisije, mi Britanci idemo van iz EU

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

AF
afer
07:21 11.06.2014.

Englezi i u Velikoj Britaniji nisu više oni koji diktiraju tempo - a sve zbog svoje gluposti nametanja mišljenja i stavova drugima, Viktorijansko doba je svršilo prije 150 godina, netko im to treba i kazati.

Avatar tajar
tajar
20:57 10.06.2014.

Vidi se da Merkel i Cameron teško održavaju ravnotežu u tom kaiću!

BJ
Ben Juda Talmudan
07:38 11.06.2014.

noemy-no - pišeš gluposti !! Njemačka je EU lokomotiva,samo je Njemcima puna kapa ustupaka Englezima,koji bi samo praznili i praznili.Ionako imaju povlašteni status da svake godine uplaćuju sve manje i manje,a htjeli bi imati upliv u najmanju ruku kao Njemačka.Tko će to normalan dozvoliti ? Davno bi Englezi izašli iz EU kad bi im se isplatilo,no benificije koje muzu iz EU,daleko su veće od ustupaka.Ovo je samo još jedan njihov pokušaj da izvuku korist.Koja je uopće realna snaga britanskog gospodarstva ?? Mešetarenje na tržištima kapitala i ratovanje po svijetu radi pljačke,a položaj u EU im je barem 2 x jači no što im objektivno vrijedi snaga gospodarstva.Kad već pljuješ po Njemačkoj i Njemcima,kako to da nisi komentirala najnoviji hit u Londonu,a to je izgradnja ograde sa šiljcima koji dijele bogate od siromašnijih četvrti.