Sirijci u Zagrebu:

'Međunarodna zajednica nijemo promatra zločine u Siriji'

Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
Sirijci (1)
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
Sirijci (1)
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
Sirijci (1)
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
Sirijci (1)
01.06.2013.
u 17:32
Odbijamo izjednačiti one koji su zrakoplovstvom i raketnim sustavima odgovorni za više od 90% žrtava stradanja u Siriji, poručili su sudionici 8. Konferencije "Unije Sirijaca u svijetu"
Pogledaj originalni članak

Sudionici 8. Konferencije "Unije Sirijaca u svijetu" koja se danas održava u Zagrebu uputili su apel javnosti zbog sukoba u gradu Qusayru. Apel prenosimo u cijelosti:

Mi sudionici 8 Konferencije „Unije Sirijaca u svijetu“ koja se održava na dan 1. lipnja 2013.  godine u glavnom gradu Hrvatske Zagrebu upućujemo ovaj Apel hrvatskoj i svjetskoj  javnosti. Upućujemo ga svjesni naše odgovornosti u trenutku dok se pred očima međunarodne zajednice zbiva jezivi masakr nedužnih ljudi u gradu Qusayru. Taj je zločin jedan u nizu zločina režima Bashara el Assada počinjenih u cijeloj Siriji a pokolj izvode najfanatičnije jedinice i vojnici zloglasnog Hezbolaha koje civilizirani svijet smatra terorističkim zločincima a koje su došle iz Libanona kako bi zajedno s iranskim postrojbama spašavale režim obiteljskog Oligarha i zločinca Bashara el Assada. U trenutku održavanja naše Konferencije još smo jednom svjedoci nijemog promatranja međunarodne zajednice koja perući svoju savjest izjednačava napadača i žrtvu.

Naš Apel upućujemo Vijeću sigurnosti i Generalnoj skupštini UN Vladama SAD, Rusije, EU, arapskim Vladama te miroljubivim ljudima i ne vladinim udrugama. Svima kojima je do mira i prava sirijskog naroda na slobodu i kraj vladavine režima koji je Siriju pretvorio u razrušenu zemlju. Odbijamo izjednačiti one koji su zrakoplovstvom i raketnim sustavima odgovorni za više od 90% žrtava stradanja u Siriji, za represiju prema slobodno mislećim ljudima i razaranja kakvih nikad u povijesti Sirije nije bilo sa ljudima koji se bore za goli opstanak te pravo naroda na vlastiti izbor budućnosti.

Ovaj Apel upućujemo kao dio našeg duboko demokratskog usmjerenja i odgovornosti pred sirijskim narodom i poviješću.

Sudionici 8 Konferencije „Unije Sirijaca u svijetu“ u Zagrebu 1. Lipnja 2013.

>> 'Assad nas neće pobijediti ni uz pomoć Hezbollaha i Irana'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.