Goran Akrap

Medijski rat protivnika EU dijelom je uspio

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Medijski rat protivnika EU dijelom je uspio
15.03.2019.
u 19:01
Zagrebački sigurnosni forum (ZSF) postao je redovan i vodeći godišnji susret stručnjaka za zaštitu kritične infrastrukture u jugoistočnoj Europi
Pogledaj originalni članak

Zagrebački sigurnosni forum (ZSF) postao je redovan i vodeći godišnji susret stručnjaka za zaštitu kritične infrastrukture u jugoistočnoj Europi, pa se i 2019. četvrti put u Zagrebu okuplja nekoliko desetaka obavještajnih i stručnjaka za sigurnost.

U petak i subotu u zagrebačkom Sheratonu Institut za istraživanje hibridnih sukoba i Udruga sv. Jurja organiziraju ZSF posvećen suočavanju sa složenim oblicima hibridnih prijetnji temeljnim društvenim vrijednostima, demokratskom sustavu i kritičnoj infrastrukturi. Kako se Forum programski i tematski naslanja na pojedine sigurnosne strukture koje su dio NATO-a, na njemu će aktivno sudjelovati samo predstavnici zemalja članica ili partnerskih zemalja. Organizatori upozoravaju da smo danas svjedoci procesa transformacije iz unipolarnog (NATO) u tripolarni (NATO, Ruska Federacija, Kina) sustav. Takav proces, postavljen na antagonističkim temeljima, ugrožava stabilnost političkog i vojnog sustava koji štite ljudska prava i slobode, demokraciju te sustav vrijednosti.

Hladni se rat, kažu, vratio na velika vrata operacijama utjecaja na neke države s ciljem mijenjanja rezultata izbora i referenduma. Cilj je da Europa, posebno EU, opet ne postanu ključno hladnoratovsko bojište. Organizator foruma Gordan Akrap ističe da se, bez obzira na to što su demokracija i ljudska prava postale “sigurnosne rupe i otvorena vrata za zlonamjerne hakere”, dostignuta se razina prava ne smije mijenjati.

No, informacijske i medijske operacije protivnika EU i NATO-a dijelom su uspjele u unošenju i poticanju unutarnjih podjela, nemira, nereda, nasilja, destabilizacije pa Akrap kaže da EU treba odlučan NATO savez, i NATO treba snažan EU.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZI
zip123
20:20 16.03.2019.

Sami ste krivi,da tretirate sve drzave i gradjane EU jednako nikakav rat protiv nas nebi uspio.

Avatar GRDASIC
GRDASIC
06:27 17.03.2019.

Što se tiče utjecaja na izbore mislim da se cilja na SAD iako nema nikakvih dokaza upletenosti Ruske pederacije na to. Što se tiče lažiranja izbora na samom vrhu nalaze se države nastale raspadom Jugoslavije. Na to smo već navikli, kao psi na batine. Mislim da je svijet zahvatila nepotrebna paranoja i da stvarno nema potrebe toliko o tome ni pisati niti se uzrujavati.