Hrvat u EU

Mates: Premijer me tražio da se ne povlačim

Foto: Tomislav Krasnec
Neven Mates
Foto: Tomislav Krasnec
Neven Mates
Foto: Tomislav Krasnec
Neven Mates
Foto: Tomislav Krasnec
Neven Mates
04.11.2013.
u 17:52
Mates je danas pred članovima Odbora za proračunski nadzor EP-a odbio dati ostavku koju su od njega tražili neki europarlamentarci
Pogledaj originalni članak

– Išao sam premijeru i premijer me tražio da se ne povlačim – objasnio je danas Neven Mates, najbolje plaćeni Hrvat u EU, zašto nije održao svoje obećanje i povukao kandidaturu za člana Revizorskog suda nakon što nije dobio podršku Europskog parlamenta koje ima savjetodavnu ulogu u izboru na tu dužnost.

Mates je danas pred članovima Odbora za proračunski nadzor EP-a odbio dati ostavku koju su od njega tražili neki europarlamentarci. Objašnjavajući zašto nije ispunio obećanje koje je usmeno i pismeno dao Europskom parlamentu, Mates je dio krivnje prebacio i na hrvatsku Vladu. Konkretno, spomenuo je premijera Zorana Milanovića kao čovjeka koji ga je nagovorio da ne ispuni svoje obećanje EP-u i da ne povlači kandidaturu.

Čuvši to obrazloženje, nekoliko europarlamentaraca zamjerilo je Matesu što koristi takvo obrazloženje jer to pokazuje da je ovisan o hrvatskom premijeru. Od članova Revizorskog suda EU očekuje se da budu neovisni o vladi zemlje iz koje dolaze.

– Ovime pokazujete da ovisite o premijeru. Kažete da ste išli premijeru. Čak i da ste išli Papi u Rim ili kineskom caru, to uopće nije bitno jer Vi ste taj koji ste nam dali obećanje – rekao je jedan europarlamentarac Matesu.

Podsjetimo, dvoje europskih parlamentaraca podnijelo je amandman na proračun EU za 2014. u kojem traže da se zamrzne plaća Nevena Matesa koja mjesečno iznosi 25.854 eura. Ukupno su zatražili da se Revizorskom sudu zamrzne 1,8 milijun eura koliko, izračunali su, iznosi Matesova plaća i svi drugi troškovi njegova ureda.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

SE
sestrićna
21:02 04.11.2013.

e blago nama s jednim i drugim..

Avatar Ivkošić
Ivkošić
22:23 04.11.2013.

Milanče opet sramoti Hrvatsku.

L0
luena 01
21:08 04.11.2013.

Sramote nas na svakom koraku,on misli da je u hrvatskoj pa kako tu rade tako nastavljaju i u EU... Kako je ono premijer rekao ,nece nas nitko ponizavat nit sa nama pod brisat... Kad je rekao nama ,na koga je mislio ,na sebe ili nas... ?!