Relikvije

Masa vjernika u Ljubljani poklonila se tijelu svetog Leopolda Mandića

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
leopold mandić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
sveti leopold bogdan mandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Tijelo sv. Leopolda Mandića
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
leopold mandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Tijelo sv. Leopolda Mandića
18.04.2016.
u 22:47
Svetu misu održao je ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore, pozvavši okupljene da slijede primjer sveca koji je svoj život, kazao je, posvetio borbi za čovjeka i jedinstvo obitelji.
Pogledaj originalni članak

Veliki broj slovenskih vjernika u crkvi i ispred nje poklonila se u ponedjeljak relikvijama svetog Leopolda Mandića čije je tijelo na putu prema Padovi nekoliko sati bilo u župnoj crkvi u ljubljanskom naselju Štepanja vas u Ljubljani.

Svetu misu održao je tom prigodom ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore, pozvavši okupljene da slijede primjer sveca koji je svoj život, kazao je, posvetio borbi za čovjeka i jedinstvo obitelji.

"Sveti Leopold Mandić stasom je bio mali čovjek, no bio je velik svojim srcem jer je Bog iz njega napravio junaka. Borio se za čovjeka i protiv sila zla", kazao je ljubljanski nadbiskup u propovijedi, govoreći o životu svetog Leopolda Mandića.

"Svoj je život mijenjao u dar za druge ljude, u darovanje Boga", kazao je Zore dodavši da treba slijediti njegov primjer i boriti se za čovjeka, ne posustajući i da ne smijemo klonuti pred moćnicima, političarima i gospodarski moćnima kao njihove sluge.

>>Oproštajnom molitvom ispraćeno tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
09:51 19.04.2016.

Meni je EU Janez rekao da su ga zadržali na kratko radi provjere putovnice:)) Neka je on nama živ i zdrav.

Avatar Zločinac_Tito
Zločinac_Tito
20:34 19.04.2016.

Da li se itko u Državnom odvjetništvu sjetio članka 332. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, koji glasi; „onome tko iskopa, odnese, ošteti, uništi ili premjesti tijelo, ili dio tijela umrle osobe, ili tko oskvrne tijelo“, prijeti sa dvije godine zatvora?