Slučaj Kaba

Marija Šola puštena iz Remetinca: Sretna sam što sam vani!

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Marija Šola puštena iz Remetinca: Sretna sam što sam vani!
22.07.2013.
u 20:19
Marija Šola i njezina dvojica sinova, Sandi i Petar, koji su osumnjičeni u aferi Karlovačka banka, pušteni su danas iz istražnog zatvora u Remetincu, u kojom su bili posljednjih nekoliko mjeseci.
Pogledaj originalni članak

Marija Šola i njezina dvojica sinova, Sandi i Petar, koji su osumnjičeni u aferi Karlovačka banka, pušteni su danas iz istražnog zatvora u Remetincu, u kojem su bili posljednjih nekoliko mjeseci.

- Sretna sam da sam vani zajedno sa svojom djecom, a sve drugo prepuštamo vremenu. Ne osjećam se krivom, a sve dalje je na nama da dokažemo - kazala je nakon izlaska iz Remetinca Marija Šola, piše Dnevnik.hr. Njezin odvjetnik Mate Matić rekao je da je potez USKOK-a, kada je tražio ukidanje istražnog zatvora, bio korektan.

Istražni zatvor koji im je bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke ukinut je jer su ispitani svi predloženi svjedoci. Marija Šola, njezini sinovi te još nekolicina osoba, među kojima je i ugledni neurokirurg Josip Paladino te bivši šef Dalekovoda Luka Miličić, osumnjičeni su u aferi Karlovačka banka u kojoj ih se teretilo za izdavanje kredita bez valjanih osiguranja. Do njihova uhićenja prije nekoliko mjeseci, istraga je u nekoliko navrata proširivana, a Paladino koji je na početku bio svjedok, u međuvremenu je postao osumnjičenik.

Među onima koji su svjedočili u ovom postupku je i Josip Galinac te supruga Milijana Brkića, sadašnjeg glavnog tajnika HDZ-a, Karmen Brkić. Članove obitelji Šola i ostale USKOK sumnjiči za zloporabe položaja i ovlasti teške oko 200 milijuna kuna. Osumnjičenici su, kako se sumnja, osnivali poduzeća preko kojih su kupovali zemljišta, a novac za to dolazio je iz Kabe u obliku kredita koji nisu bili valjano osigurani.

>>Marija Šola platila stolariju i ogradu za kuću Ž. Rohatinskog!

>>Slučaj Karlovačke banke – za što sve terete Paladina

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.